Karamelli Sütlü Tatlı Tarifi
Muhallebi Malzemeleri;
- 9 su bardağı süt
- 1 su bardağı şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 kahve fincanı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Muhallebinin Hazırlanışı;
Yukarıdaki malzemelerden vanilya dışındakileri kullanarak bir muhallebi pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan indirin ve içine vanilyayı ekleyin. Mikser ile bir süre çırpın. Dondurma kulplarına yada büyük bir borcama dökün oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun. (1 gece dolapta beklermeniz tavsiyemdir.)
Karamel Malzemeleri;
- 1 su pardağı toz şeker
- 2 paket krema
Karamelin Hazırlanışı;
Şekeri bir tencereye koyun ve sürekli karıştırarak yakın. Altını kapatın. Bi kaç dakika sonra kremaları ekleyin ve birbiriyle özleşene kadar ve soğuyuncaya kadar karıştırın. (Eğer soğuyunca sertleşirse biraz soğuk süt ekleyebilirsiniz.) Oluşan karışımı muhallebinin üzerine dökün.
Üstünün Malzemeleri;
- 3 milföy hamuru
Üstünün H:azırlanışı;
Her bir milföy hamurunu 4'e bölün. Kuru kuru fırına verin. Kabardıklarında fırından çıkartıp ortadan ikiye bölün ve tekrar beyaz tarafları kızaracak şekilde fırına koyun. Her tarafı kızarıncaya kadar fırında tutun. Soğuduktan sonra elinizle ufalayın. Tatlınızı ikram etmeden önce bu kırıntılarla üstünü süsleyin.
Milföy hamuru kullanmak istemiyor yada elinizde milföy hamuru yoksa ceviz, fındık, fıstık ile de süsleyebilirsiniz.
Karamelli sütlü tatlı tarifimiz hazır. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder