Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi
Hamur malzemeleri:
1 paket yumuşak margarin
3 su bardağı un
1 veya 2 kaşık yoğurt
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
İçine :
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Şerbet:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
1/4 limonun suyu
Şerbetin:
2,5 su bardağı suyu ve 2,5 su bardağı şekeri tencereye alın. kaynamaya başladıktan 10-15 dakika sonra 1/4 limon suyunu ekleyin. bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın.
Hamurun:
1 paket yumuşak margarin ile 3 su bardağı unu birbirine yedirin. bu karışıma sırayla 1-2 kaşık yoğurt, 2 yemek kaşığı sıvıyağ, 1 yumurta ve 1 paket kabartma tozu ekleyerek hamur yapın. bu hamurun üzerini bezle örterek 10 dakika dinlendirin.
hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alın. bu parçaları bir kevgirin üzerinde elinizle bastırarak avcunuzun ortası kadar açın. hamurun içine 1 tatlı kaşığı ceviz koyun ve her iki ucunu birbirinin üzerine getirin.
kalburabastıları katlanan kısmı altta kalacak şekilde fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. 180C'de 10-15 dakika pişirin. sonra ısıyı 200C'ye getirip üzerinin kızarmasını bekleyin. üzerleri kızarınca fırından çıkarın. sıcak tatlıların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi hazır. Afiyet olsun.
1 Ağustos 2013 Perşembe
Kalbura Bastı Tatlısı Tarifi
8/01/2013
baklava tarifi
,
basit tatlı tarifleri
,
basit tatlılar
,
kadın mutfağı
,
Pratik Baklava Tarifi
,
pratik tatlılar
,
şerbetli tatlılar
,
tatlı tarifleri
Yorum Yok
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
0 yorum :
Yorum Gönder