BAKLİYAT TÜRLÜSÜ
Malzemeler:
- Yarım su bardağı yeşil mercimek (haşlanmış)
- Yarım su bardağı börülce (haşlanmış)
- Yarım su bardağı kuru fasulye (haşlanmış)
- 1 soğan
- 2 domates
- 2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Kıyılmış maydanoz
Hazırlanışı:
Soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş domates, sarımsak ve salçaları ekleyerek birkaç dakika yüksek ateşte pişirin. Haşlanmış mercimek, börülce, nohut ve fasulyeleri ekleyip 2 dakika pişirin. Tuz, karabiber ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. 25-30 dakika pişirip servis tabağına alın. Maydanoz ile süsleyerek sıcak ya da ılık servis yapın.Evde olan malzemeleri değerlendirebileceğiniz, hem doyurucu hem sağlıklı olan bakliyat türlüsü yemeği tarifi hazır. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder