Usta aşçının taze fesleğen soslu ve beyaz peynirli dana carpaccio ile servis ettiği yer elması çorbası lezzetiyle yılbaşı sofranızda fark yaratacak...
Malzemeler: 4 kişilik yerelması çorbası için:
- 500 gram yerelması
- 1 adet orta boy patates
- 1 adet kuru soğan
- 2 çorba kaşığı beyaz şarap
- tuz, beyaz tane biber
- 2 çorba kaşığı krema
- 1 litre tavuk suyu
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 dilim rendelenmiş beyaz peynir
- 1 çay kaşığı taze fesleğen sosu (pesto sos)
- Tuz, beyaz tane biber
Hazırlanışı: Tencereye zeytinyağı konulur. Kuru soğan pembeleşinceye kadar kavrulur. Patates ilave edilir bir süre daha kavrulur. Yer elmaları ile birlikte beyaz şarap çektirilir. Tavuk suyu ilave edilerek çorba yapılabilecek şekilde pişirilir. Blanderdan geçirilen çorba tuz, akbiber ve krema ilavesiyle son işlemi yapılır. Beyaz peynirli dana carpaccio için, dana bonfilesi çok ince şekilde dövülür. Beyaz peynir pesto sosla karıştırılır ve carpaccionun içerisine doldurulur. Bohça haline getirilir ve servis edilir.
Aşçının notu: Arzu edilmezse şarap kullanılmayabilir. Dana carpaccio için çiğ et yerine jambon kullanılabilir.
0 yorum :
Yorum Gönder