Malzeme :
- 2 kg’lık bir hindi.
- 1 limon,
- 1 diş sarmısak
- 2 orta boy havuç
- 1 bardak su,
- biraz tuz
- 6 çorba kaşığı sadeyağ
- ya da margarin.
- 2 soğan.
Yapılışı:
Tüyleri yolunmuş içi temizlenmiş, yıkanıp tuzlanmış hindiyi yağ soğan, sarmısak ve kazıyıp dörde böldüğünüz havuçlarla birlikte bir tencereye koyun. Suyunu sıktığınız limonun’ kabuklarını da atın içine. Ve tencerenin kapağını kapatıp ocağa koyun. Su kaynayınca, tencereyi, kapağını açmadan olduğu gibi kızgın fırına sürün. Ve hindi yumuşayıncaya kadar, öbür tarafını da çevirmek suretiyle pişirin Yumuşaymca, açın tencerenin kapağını. Ve dibindeki yağlı sudan arada bir, kaşık kaşık alıp üzerine dökmek suretiyle hindinin nar gibi kızarmasını sağlayın. Sonra da hindiyi, göğüs but ve kol kısımlarını ayırmak suretiyle parçalayarak bir tabağa yerleştirin. Tencerede kalan sebzeleri de (Limon hariç) bir süzgeçten geçirip püre haline getirin. Ve bunu ya hindinin üzerine dökerek ya da bir salçalığa koyarak hindiyle birlikte servis yapın. (Limon suyu hem hindiyi çabucak pişirecek hem bembeyaz yapacaktır, etini).
yılbaşı hindi tarifi
0 yorum :
Yorum Gönder