Misafirlere sunabileceğiniz en güzel aperatif yiyeceklerden biri de patates salatasıdır.
Patates Salatası Tarifi 1
Malzemeler;
- 6 adet iri patates
- 2 adet salatalık
- 1 kase yoğurt (süzme)
- 3-4 diş sarımsak
- Tuz
Yıkanıp haşlanan patateslerin kabukları soyulur ve rendelenir. Salatalıkların kabukları soyulmadan patatesin içine rendelenir. Süzme yoğurda sarımsak eklenip karıştırılır ve patateslerin üzerine dökülür. Birkaç kez karıştırılıp servis tabağına alınır.
Patates Salatası Tarifi 2
Malzemeler;
- 6-7 patates
- Yarım bardak zeytinyağ (1 su bardağından az)
- 500 gr. yoğurt
- 2 diş sarımsak
- yarım kahve fincanı sirke
- 2 sivri biber.
- 2 soğan
- Tuz ve kırmızı biber
Patatesler haşlanıp soyulur ve rendelenir.
Yarım bardak zeytinyağ tuz,sirke ve yarım halka doğranmış soğan biber ilave edilip karıştırılır.
Servis tabağına alınıp sarımsaklı yoğurt dökülür.Nane kırmızı biber zeytinyağı gezdirilir.
0 yorum :
Yorum Gönder