Kıymalı Kabak Yemeği Tarifi
Malzemeler;
- 1 kilo kabak
- 200 gr kıyma
- 1 soğan
- 1 fincan sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı pirinç
- 2 domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Bir tutam taze nane
- Bir tutam maydanoz
- 2 kesme şeker
- 1 su bardağı su
Tencerede ince doğranan soğan sıvı yağda pembeleşene kadar kavrulur.Kıymayı ilave ederek kavurmaya devam edilir.salça ve domates ilave edilip karıştırarak kavrulur Tuz, karabiber, pul biber, kesme şeker, küp küp doğranan kabaklar kavrulan içe katılıp 1 su bardağı su,pirinç ilavesiyle kısık ateşte pişirilir,kabaklar yumuşayınca nane ve maydanoz ince ince yemeğin üzerine doğranır yemek servise hazırdır
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder