Ispanaklı Yumurta Tarifi
Malzemeleri;
- Yarım kilo ıspanak
- 1 soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gr tereyağ
- Kırmızıbiber
- Karabiber
- Tuz
- 2 kesme şeker
- Yumurta
Soğanlar ince doğranıp tereyağ, sıvı yağ karışımında sarartılır. Sonra temizlenip ince doğranan ıspanaklar katılıp kavrulur. Ispanaklar sönünce baharatları katılıp karıştırılır.
Üzerine kişi sayısına göre yumurta kırılıp tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Yumurtanın sarıları katılmadan ocaktan alınır.
Servis hazır olan ıspanaklı yumurta mızın üzerine tereyağ kızdırılıp dökülür.
Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder