Evde Pratik Mantı Yapımı Tarifi
Malzemeleri;
Unu İçin;
- 3yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Un
İç İçin;
- 250 gr kıyma
- 2 soğan
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz
Sosu İçin;
- 500 gr sarımsaklı yoğurt
- 150 gr tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
Yumurta,su,tuz ve unla sert bir hamur elde edilir.Hamur 3 parçaya eşit olarak bölünür.Bir yandan da kıyma,rendelenmiş 2 soğan,karabiber,tuz karışımı hazırlanır.Merdane yardımıyla açtığımız hamur küçük karelere bölünerek hazırladığımız kıymalı içten konularak dürt ucu bir araya gelecek şekilde kapatılır.
Bu işlem hamur bitene kadar uygulanır.Büyük boy tencerede kaynattığımız tuzlu suda mantılar yumuşayıncaya kadar haşlanır.Süzülerek cam kaseye alınır.Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı salça sosu gezdirilerek servise sunulur.
Afiyet Olsun
0 yorum :
Yorum Gönder