31 Temmuz 2013 Çarşamba

Türlü Yemeği Tarifi

Türlü Yemeği Tarifi


Malzemeler :

2 adet orta boy soğan
2 adet orta boy patlıcan
2 adet orta boy kabak
7-8 adet orta boy patates
1-2 diş sarımsak
3-4 adet domates
yağ
salça
tuz
baharat


küçük küçük doğradığımız soğanları tencerenin içinde pembeleşinceye kadar kavuruyoruz ve üzerine minik minik doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz, bu arada patatesleri güzelce soyup yıkıyoruz, patlıcanları alacalı soyup yıkıyoruz ve kabakları da güzelce yıkıyoruz (istenilirse yeşil biber de ekleyebilirsiniz).  pembeleşmiş soğanların üzerine küçük küçük doğradığımız patatesleri ekleyip onları da yaklaşık 3-5 dakika kavuruyoruz, sonra yine küçük küçük doğradığımız kabak ve patlıcanları da ekleyip aynı şekilde kavuruyoruz. Sonra salçasını da ekleyip kavuruyoruz ve rendelenmiş yada kabukları soyulup doğranmış olan domateslerimizi de ekleyip suyunu çekene kadar kavurmaya devam ediyoruz son olarak da ılık su (malzemelerin üzerini 2 parmak geçecek şekilde) ekliyoruz, tuzunu ve istenilen baharatları da koyduktan sonra kısık ateşte pişiriyoruz. (patates, kabak ve patlıcanların pişip pişmediğini kontrol ediyoruz)

Türlü Yemeğimiz hazır yanında bulgur pilavı ve cacıkla ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun.

30 Temmuz 2013 Salı

Güllaç Tarifi

Güllaç Tarifi


Malzemeler :
10-11 güllaç yufkası
2,5 lt süt
750g toz şeker
1 paket şekerli vanilin
nar taneleri
dövülmüş ceviz veya antep fıstığı

Süt ve şekeri kaynatın. vanilyayı ekleyip ılıtın. bir güllaç yaprağını parlak kısmı yukarı gelecek şekilde tepsiye serin. üzerine bir kepçe ılınmış sütten gezdirin. diğer yaprağı bunun üzerine koyup tekrar süt gezdirin. bu işlemi tüm yapraklar bitene kadar tekrarlayın. kalan sütü en üstteki yaprağın üzerine dökün. (süt fazla gelir diye merak etmeyin, yapraklar çok fazla süt çekiyor) tepsiyi buzdolabında 1,5 saat bekletin.

Servisten önce üzerini nar taneleri ve dövülmüş ceviz (veya antep fıstığı) ile süsleyin.

Not: Güllaç ince olsun isterseniz daha geniş bir tepsi kullanın. ayrıca yaprakların arasına nar veya ceviz koyars
anız güllacınız koyu renkli olacaktır.

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi

Sahur İçin Patatesli Börek Tarifi

Malzemeler :

Yufka
Patates
Süt
Yağ
Baharat
Tuz
Yoğurt
Yumurta
Yağlı Kağıt


Patatesleri soyup iyice yıkadıktan sonra derin bir kapın içine rendele, böreğinizin yumuşak olması için içine süt, yağ, tuz ve istediğiniz baharatları ekliyoruz.
Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye yufkayı seriyoruz üzerine hazırladığımız bu harcı ekliyoruz. İstenildiği kadar çok malzemeli ve kalın yapabilirsiniz. Ve en son yufkayı da serdikten sonra bi kapta hazırladığımız yoğurt ve yumurta karışımını da üzerine sürüp önceden kızdırılmış fırında üstü ve altı kızarana kadar pişiriyoruz.
*yufkaları 4e bölüp gül böreği şeklinde, 8e bölüp sigara böreği şeklinde yada 2 ye bölüp rulo halinde tüm tepsiyi sararak da şekillendirebilirsiniz. Ayrıca üzerini susam yada çörek otuyla lezzetlendirebilirsiniz.

Not: böreklerinizi fırından çıkardıktan sonra üzerini biraz su ile ıslatıp bir naylon yardımıyla örtüp biraz bekletirseniz daha yumuşak bir börek elde edersiniz.

Patatesli böreğimiz sahura hazır. Afiyet olsun.

29 Temmuz 2013 Pazartesi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi

Lutenista / Kahvaltılık Sos Tarifi

Malzemeleri :


4 kg etli domates
2 kg salçalık kırmızı biber
1 kg patlıcan
Yarım baş sarımsak
Yarım su bardağından biraz fazla zeytinyağ
2 çay bardağı sirke
Çubruka (baharat)
Tuz


Patlıcanları ve biberleri közleyip kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın ve tencereye alın.
Közlenmiş patlıcanları, biberleri ve sarımsakları da ilave edip ara sıra karıştırarak domatesler suyunu çekene kadar pişirin.
Domatesler suyunu çekince doğrayıcı robottan geçirin.
Zeytin yağ, sirke,çubruka ve tuzunu ekleyip sirke suyunu çekene kadar pişirin.
Sıcakken kavanozlara alıp ağzını sıkıca kapatın ve kavanozu ters çevirin.

En lezzetli Lutenista / Kahvaltılık Sosu hazırdır. Afiyet olsun.

Kahvaltı Pizzaları Tarifi

Kahvaltı Pizzaları Tarifi

Malzemeleri :

tost ekmeği
lutenitsa (kahvaltılık sosun tarifine sitemizden ulaşabilirsiniz)
kaşar peyniri
zeytin yağı
kekik

Hazırlanışı :

Tost ekmeklerini tepsiye dizelim, bir kase içerisinde kahvaltılık sosu 2-3 çorba kaşığı zeytinyağı ile karıştıralım. Bir fırça yardımı ile ekmeklerin üzerine bu sosu sürelim. Kaşar peynirini rendeleyelim ve ekmeklerin üzerine bolca yerleştirelim. Hazırlanan tost ekmeklerini fırında peynirler eriyene kadar kızartalım. Üzerlerine az kekik serperek sıcak sıcak servis yapalım. Afiyet olsun.

Kahvaltı Pizzalarımız hazırdır. Afiyet olsun.

Gavurdağı Salatası Tarifi

Gavurdağı Salatası Tarifi



Malzemeler :

3 adet domates
1 adet kuru soğan
1 adet yeşil biber
bir tutam maydanoz
3-4 dal yeşil soğan
yarım su bardağı kırılmış ceviz
zeytinyağı
sumak
nar ekşisi
tuz

Hazırlanışı :

Domatesi, soğan, biber, yeşil soğan ve maydanozlar ince ince doğrayın. Derin bir kaseye koyun ve üzerine yarım su bardağı kırılmış ceviz ilave edilin. Son olarak isteğinize göre zeytinyağı, nar ekşisi, sumak ve tuz ekleyerek karıştırın.

Gavurdağı Salatası Tarifi hazırdır. Afiyet olsun.

Tahinli Kurabiye Tarifi

Tahinli Kurabiye Tarifi

Malzemeler :
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
2 Türk kahve fincanı tahin
1 paket vanilya
3-3,5 su bardağı un
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz (fındıkta kullanılabilir)


Un hariç diğer malzemeleri derin bir kabın içinde karıştırın. Unu da ilave ederek yoğurun.

Elle ya da kaşık yardımı ile parçalar kopararak şekillendirin ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.

Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede, 20-25 dakika pişirin. Fırından almadan önce bıçak yardımıyla hafifçe kurabiyelerinizin altına bakın. Altları kızarmışsa kurabiyeleri fırından çıkarın. Sıcakken daha çabuk dağıldıkları için dikkat edin.

Tahinli Kurabiye Tarifiniz hazır. Afiyet olsun.

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi

Kuzu Haşlama Yemeği Tarifi


Malzemeler :

Yarım kg kemikli kuzu eti
2 havuç
3 patates
1 limon
Tuz,
karabiber

Hazırlınışı :

Eti 5-6 su bardağı su ilavesiyle tencereye koyun. Orta ısılı ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra ateşi kısın ve yüzeyde biriken köpüğü bir kevgirle alıp atın. İyice temizlenip yıkanmış havucu iri halkalar halinde doğra tencereye ilave ederek kısık ateşte, et yumuşayıncaya kadar pişirin. Kabuğunu soyup 4-5 parçaya ayırdığınız patatesi ve tuzunu ekleyin. Patates yumuşayıncaya kadar pişirip üzerine limon suyu ve karabiber ekleyerek sıcak servis yapın. Bu yemek suluca olur, bu nedenle su miktarını pişerken kontrol altında bulundurun; et pişerken suyu azalacak olursa sıcak su ekleyebilirsiniz.


Kuzu Haşlama Yemeği Tarifimiz servise hazır. Afiyet olsun.

İftar Menüsü

Domates Çorbası Tarifi

Malzemeler :
5 adet orta boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı domates salçası
2,5 su bardağı su
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber

Üzeri İçin :
                                                                                    Rendelenmiş kaşar peynir
Domateslerin kabuklarını soyun. Bir kaba rendeleyin.
Derin bir tencereye yağı koyup, eritin. Ardından unu ekleyin. 1 dakika kadar kavurun. Daha sonra salçayı ve rendelenmiş domatesleri ekleyin. Topaklanmaması için tel çırpıcı yardımı ile iyice karıştırın. Karıştırdıktan sonra çorbanıza suyu dökün. Koyulaşana kadar pişirin.
Son olarak domates çorbasına süt, tuz ve karabiber ekleyin. Karıştırarak, 1-2 taşım kaynatın. Daha sonra ocaktan alın.
Çorbanızı servis etmeden önce ince bir süzgeçten geçirin.
Hazırladığınız domates çorbasını kaselere dökün. Üzerine rendelenmiş kaşar peynir serpiştirin.
Domates Çorbanız servise hazır. Afiyet olsun.

Köz Patlıcanlı Karnıyarık Yemeği Tarifi

Malzemeler :
3 adet kemer patlıcan
100-150 gr kıyma
1 adet domates
1 adet soğan
5-6 diş sarımsak
1/2 yemek kaşığı domates salçası
1-2 tutam maydanoz
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz
Nane
                                                                                    Karabiber

Sos İçin:
1 tatlı kaşığı domates ya da biber salçası
1/2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 su bardağı kadar su

Üzeri İçin:
1 adet küçük domates
1-2 adet yeşil biber
İsteğe göre maydanoz


3 adet patlıcanı yıkayın. Birkaç yerinden delerek acı suyu çıkması için 15 dakika suda bekletin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serip, suyu süzülen patlıcanları dizin. 200 derecelik fırında (Arada kontrol ederek pişirin) yaklaşık 30 dakika közleyin.

Diğer yandan ince ince doğranmış 1 adet soğanı ve 5-6 diş sarımsağı zeytinyağı koyulmuş tencerede pembeleşene kadar kavurun. Ardından 100-150 gr kıymayı ilave edip, suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra içine rendelenmiş 1 adet domatesi ve tuzu ekleyip, bir süre daha pişirin. 1/2 yemek kaşığı salçayı da ilave edip, tekrar kavurun.

Ocağın altını kapatmaya yakın ince ince doğranmış 1-2 tutam maydanozu, karabiberi ve naneyi ekleyip, 1-2 kere karıştırıp, altını kapatın.

Bu arada közlenen patlıcanları fırından çıkartıp, soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra güzelce kabuklarını soyun. Fırın kabına patlıcanları koyup, ortalarından bir çizik açın. İçlerini hazırladığınız kıymalı harç ile doldurun. Üzerlerini yeşil biber ve domates ile süsleyin.

Sos İçin: tavaya 1 tatlı kaşığı domates salçası ve 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı koyup, biraz kavurun. Ardından 1/2 su bardağı su ilave edip, bir kere fokurdadıktan sonra karnıyarıkların üzerine güzelce dökün.

Yemeğinizi önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verip, domates ve biberler kızarana kadar pişirin.

Köz Patlıcanlı Karnıyarık yemeğimiz hazırdır. Afiyet olsun.






Pirinç Pilavı Tarifi



Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık pirinç
2-3 çorba kaşığı tereyağı
3 su bardağı sıcak su (et suyu-tavuk suyu)
Tuz (ya da et bulyon)



Yapılışı:
Pirinci ayıklayın süzgeçe koyun, nişastası akana kadar 2 -3 su yıkayın.
Tuzlu ılık suda ıslatıp 10 dk. bekletin,tekrar bol suyla yıkayıp iyice süzün.
Ne suyu kullanacaksanız kaynatın ve sıcak kalmasını sağlayın. Tencerede tereyağını eritin ve pirinç ilave edin, pirinçler cam gibi olup birbirine yapışmayacak hale gelene kadar kavurun.
Sıcak suyu ilave edip tuz atın ve üzeri nokta nokta olana kadar yüksek ateşte, suyunu çekmeye başlar başlamaz kısık ateşte pişirin.
Suyunu çekince altını kapatın ve 5-10 dk. dinlendirin. Servis yapmadan karıştırın ve tabaklara alın.


Pirinç Pilavı tarifimiz hazırdır. Afiyet olsun.





Cacık Tarifi


Malzemeler:
2 adet iri salatalık
2 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
isteğe göre kuru nane
1 tatlı kaşığı tuz (tadına bakarak ekleyebilirsiniz)
1,5 su bardağı soğuk su (kıvamını kendinize göre ayarlamak için azar azar ekleyin, gerekirse arttırın)



Yapılışı:
Salatalıkları iyice yıkayın, alacalı soyun ve rendeleyin. Sarımsakları havanda üzerine bir miktar tuz ekleyerek ezin. Salatalık rendesini, sarımsak ve yoğurdu çukur bir kapta karıştırın. Soğuk suyu yavaş yavaş ilave edilerek istenilen kıvamda sulandırın.

Karnıyarık Yemeği ve Pirinç Pilavının yanında buz gibi bir Cacık İftar menüsü hazır. Afiyet Olsun.




29 Aralık 2012 Cumartesi

Hindi Dolması Yemeği Tarifi


Hindi Dolması Yemeği Tarifi


İç Pilavı İçin;
  • 1 bütün hindi
  • 5 su b. pirinç
  • 3 çorba k. dolmalık fıstık
  • 3 çorba k. kuş üzüm
  • 400 gr. hindi ciğeri
  • 1 soğan
  • 1 tutam dereotu
  • sıvıyağ
  • tuz
  • yeni bahar
  • hindi suyu


Tencereye hindi ve suyunu ekleyip yaklaşık 2/ 2,5 saat kadar haşlıyoruz. Hindiyi fırın tepsisine alıyoruz. Suyunu da süzerek bir tencereye ayırıyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İç pilav için, pirinci iyice yıkıyoruz ve süzüyoruz.

Pilav tenceresine sıvı yağ döküp. Pirinci koyarak kavuruyoruz. Tere yağını ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz. Kuş üzümünü de ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz ve karıştırıyoruz. Ayrı bir tavaya sıvı yağ koyarak dolmalık fıstığı kavuruyoruz.

Soğanı yemeklik doğruyoruz ve dolmalık fıstığın üzerine ekleyip beraber kavuruyoruz. Hindi ciğerini kuşbaşı doğruyoruz ve tavaya ilave ediyoruz. Tuzunu atıyoruz. Suyunu bırakıp çekince altını kapatıyoruz. Ciğerli karışımı pilav tenceresine ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Hindi suyunu döküyoruz. Yeni baharını atıyoruz ve kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Dereotunu doğruyoruz. Pilavımız pişince dereotunu da katıp karıştırıyoruz. Fırından çıkardığımız hindiyi servis tabağına alıyoruz. İç pilavı da hindinin kenarlarına koyarak servis ediyoruz.


Yılbaşı gecesi için hindi dolmanız hazır afiyet olsun.

Saçlarınızın Çabuk Uzaması İçin Pratik Bilgiler



Saçlarınızın Çabuk Uzaması İçin Pratik Bilgiler




Bir adet turpu rendeleyip suda yarım saat kadar pişirip süzün. Elde ettiğiniz turp suyuna yumurta sarısı ilave edip iyice çırpın.

Bulamaç haline geldikten sonra saçlarınızı ovarak yıkayın. Bu tedavi saçlara yeni bir canlılık ve parlaklık verir. Ayrıca saçlarınızın daha çabuk uzamasını sağlayacaktır.

23 Aralık 2012 Pazar

Eteğiniz Sürekli Yukarıya Mı Çıkıyor?

Eteğiniz Sürekli Yukarıya Mı Çıkıyor?


Giydiğiniz etek sürekli yukarıya doğru toplanıyor ve sizi sürekli rahatsız mı ediyor?
İşte bunun için size pratik bir bilgi;
Eteğinizin altında ki dikiş yerinden küçük bir delik atın ve içerisine madeni para atıp böylelikle eteğinizin uç kısmında ağırlık oluşturacak ve sürekli yukarıya toplanmayacaktır.

Ojeler Bazen Tırnaklarınızı Sarı Yapar


Ojeler Bazen Tırnaklarınızı Sarı Yapar

Eğer kullandığınız oje tırnağımızın rengini sarıya döndürdü ise yapmanız gereken; sararan tırnaklarınıza beyaz sirke sürmektir.
Bu problemin yeniden oluşmasını önlemek için UV emicileri içeren (şişenin üstünde bu yazıyor olmalı) bir astar kat cila kullanın. Gerekirse ojeyi bunun üzerine uygulayın.


Eyvah Nefesiniz Mi Kokuyor?

Eyvah Nefesiniz Mi Kokuyor?



Bir yemek masasında nefes için nane şekeri ya da sakız yoksa paniklemeyin! Tabağinizda maydanoz varsa hemen onu alıp çiğneyin. Maydanozda nane şekerindeki klorofil vardır.
Su içiyorsanız garsondan limon isteyin. Limonu suya sıkarak için, nefesiniz tazelenir.
Biraz fesleğen, zencefil ya da nane yaprağı çiğneyin. Zencefilli kurabiye yiyin. Bir elma yerseniz dişleriniz arasında kalan yiyecek kırıntılarını temizleyecektir.
Garsondan karbonat isteyin. Lavaboda dişinizi ve dilinizi karbonatla ovalayın.

Tiramisu Tatlı Tarifi


Tiramisu Tatlı Tarifi
Kadın Mutfağı

Malzemeler;

  • 1 tane kakaolu pasta keki

Kreması İçin:

  • 3 su bardağı süt
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 yumurta sarısı
  • 200 gr labne

Islatmak İçin:

  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı nescafe
  • 1,5 yemek kaşığı şeker


Krema malzemelerinin hepsini bir tencerenin içinde karıştırıp muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp labne peynirini içine ekleyip krema soğuyuncaya kadar ara ara mikserle çırpalım.
Kekin iki tarafını da, süt, nescafe, şeker karışımıyla ıslatın. Soğumuş olan kremanın yarısını pasta kekinin arasına yayın. Geri kalan kremayla keki komple kaplayın ve üzerine çay süzgeci yardımıyla toz kakao gezdirin. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin. (mümkünse 1 gece bekletebilirseniz çok daha lezzetli olacaktır)


Tiremisu tatlısı hazır afiyet olsun.

20 Aralık 2012 Perşembe

Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi


Milföylü Kurabiye Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 8 adet milföy karesi 
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 tatlı kaşığı tarçın 
  • 1 çay bardağı kıyılmış ceviz 
  • 1 yumurta akı 


Önceden buzluktan çıkarttığınız milföyler yumuşadıktan sonra uzun bir şekil alacak şekilde açın.  Bir kabın içinde yumurta akını, cevizi ve şekeri çırpın. Bu karışımı hamurun üzerine sürüp hamuru rulo şeklinde sarın. Dilim dilim doğrayın. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. 200 derecedeki fırında 20 dakika pişirip fırından alın. Çıkartır çıkartmaz hemen üzerilerine toz şeker serpin. Biraz soğumaya bırakın. Kıtır kıtır afiyetle ikram edin.

Milföylü kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.

14 Aralık 2012 Cuma

Karnıbahar Köftesi Yemeği Tarifi

Karnıbahar Köftesi Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet orta boy karnıbahar
  • Yarım su bardağı kaşar peyniri
  • 1 bardak un
  • 4 yumurta
  • 1 bardak sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber



Karnıbahar ayıklanır yıkanır ve tuzlu suda çok yumuşayana kadar haşlanır. Haşlanmış karnıbaharları ezin içine un, yumurta, rendelenmiş kaşar peyniri,karabiber ve tuz eklenerek güzelce karıştırılır. Tavada kızdırılmış yağa kaşık yardımıyla parça parça alınır ve altlı üstlü kızartılır.


Karnıbahar köftesi yemeği hazır afiyet olsun.

Karnıbahar Salatası Tarifi

Karnıbahar Salatası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet küçük boy karnıbahar
  • 6 kaşık yoğurt
  • 1 çorba kaşığı tere yağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
  • Sarımsak

Karnıbahar yıkanıp ayıklanır ve haşlanır, servis tabağına alınıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür ve tere yağında kızdırılmış pul biberde üzerine eklenir.

Karnıbahar salatası hazır afiyet olsun.


13 Aralık 2012 Perşembe

Fındıklı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Fındıklı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

  • 1 paket margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı çekilmiş fındık
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Margarin ve sıvı yağı karıştırın şeker ve yumurtaları ekleyin (bir yumurtanın akını üzeri için ayırın) Fındık (birazcık ayırın) ve tarçını da ekleyip karıştırın. Vanilya ve kabartma tozunu da ekledikten sonra aldığı kadar unu da ekleyip yoğurun. Yuvarlak şekiller verildikten sonra önce ayırdığımız yumurta akına sonrada ayırdığımız fındık parçacıklarına batırıp önceden kızdırılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Fındıklı kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.


Damla Çikolatalı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Damla Çikolatalı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 çorba kaşığı dalma çikolata


Çırpma kapına sırasıyla önce yumurtayı kırıp çırpın, şekeri ekleyip yumurtayla birlikte çırpın, yağı ekleyip çırpın ve kakaoyu ekleyip çırpın. Ardından biraz un ekleyip karıştırmadan vanilya ve kabartma tozunu ekleyip üzerine de unun geri kalanını koyup ayrıca kalan diğer malzemeleri de ekledikten sonra elinizle yoğurun. Kıvamı kulak memesi yumuşaklığından biraz daha yumuşak olmalı. (istenilen kıvama gelmezse biraz daha un ilave edebilirsiniz) Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekil verdikten sonra yağlı kağıt konulmuş fırın tepsisine aralıklarla dizin 170 derecede ki fırında 15-18 dakika kadar pişirin.

Damla çikolatalı kurabiye hazır afiyet olsun.

Çaylı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Çaylı Kurabiye Tatlısı Tarifi

Malzemeler;

  • 200 gr oda sıcaklığında erimiş margarin
  • yarım su bardağı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı çay yaprağı (2 adet poşet çayını açıp kullanabilirsiniz)
  • 1 yumurta
  • 3/4 su bardağı un

Oda sıcaklığında erimiş olan yağı ve şekeri krema gibi olana kadar çırpın. Önce çay yapraklarını ekleyip karıştırıyoruz sonra da yumurtayı ekleyip çırpın. Yavaş yavaş unu ekleyip spatula yada tahta kaşıkla karıştırın daha sonra tezgaha biraz un serpip rulo haline getirin ve streç film ile sarın ve buz dolabında 1-2 saat kadar bekletin. Buz dolabından çıkartıp yaklaşık yarım santim dilimler kesin. Yağlanmış tepsiye aralıklarla dizin ve üzerine esmer şeker serpin. 180 derecede ki fırında üzeri kızarana kadar pişirin.

Çaylı kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.



12 Aralık 2012 Çarşamba

Yumurtalı Patates Yemeği Tarifi

Yumurtalı Patates Yemeği Tarifi

İster kahvaltıda, ister misafirinize, isterseniz de ara öğünde yiyebileceğiniz hem pratik hem kolay bir tarif.

Malzemeler;

  • 2-3 adet orta boy patates
  • 2 yumurta
  • tuz
  • karabiber
  • pul biber
  • nane

Patateslerimiz daha önceden haşlanmış ve nasıl kullanacağınızı bilmiyorsanız veya kahvaltıda değişik bir şeyler  yapmak istiyorsanız patatesleri rendeleyin veya ufacık ufacık doğrayın ve yağda piştiğinden emin olana kadar kavurun. üzerine bir kasede karıştırdığınız istediğiniz baharatları, tuz ve yumurtayı çırpıp üzerine koyun ve pişirin.

Yumurtalı patates yemeği hazır afiyet olsun.

Tava Böreği Yemeği Tarifi

Tava Böreği Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 2-3 adet yufka
  • orta boy bir kase peynir
  • bir kase süt
  • yağ
  • tuz

Tavanın içine yarım yufkayı serin geri kalan yufkaları dörde bölün ve bir kasenin içine süt ve yağı karıştırın dörde böldüğünüz yufkaları bu yağlı süte batırarak tavanın içine süte batırdığın yufka parçasını sermeden koyun üzerine de peynir ufalayın (peynirin tuzu eğer az ise tuz ilave edebilirsiniz) aynı işlemi diğer yufkalara da yapıp aynı şekilde aralarına peynir serpin en alta serdiğiniz yufkanın sarkan kenarlarını yufkalar bittikten sonra kapatın mümkün olduğunca açık kenar kalmamalı. Tavaya da biraz yağ koyup altlı üstlü çevirerek kısık ateşte kızarana kadar pişirin. Kalan yağlı sütü de üzerine gezdirebilirsiniz böylece daha yumuşak bir börek olacaktır.

Bunu isteğinize göre kavrulmuş ıspanak, pırasa yada haşlanmış patatesle de yapabilirsiniz.

Tava böreği yemeği hazır afiyet olsun.

Ciğerli iç Pilav Yemeği Tarifi


Ciğerli iç Pilav Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 500 gr kuzu ciğeri
  • 2 Su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı kuş üzümü
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yeni bahar
  • 3-4 adet tane karabiber 
  • Tuz
  • Karabiber


Bir tencerede tere yağını eritin. Önce çam fıstıklarını kavurun. Küp küp doğranmış ciğer, kuş üzümü ve birkaç tane karabiber ekleyerek, kavurmaya devam edin. Üzerine tuz ve su ekleyerek kaynatın. Islattığınız pirinci süzdürün, kaynayan su içerisine bırakın. Hafifçe karıştırıp, tencerenin kapağını kapatın. 2-3 dakika yüksek ateşte, sonra kısık ateşte pişirmeye bırakın. Suyunu çekince ateşten alın ve demlenmeye bırakın. Tarçın, yeni bahar ve karabiber serperek hafifçe karıştırıp, sıcak sıcak servis yapın.

Ciğerli iç pilav yemeği hazır afiyet olsun.

Doğal Piiling


Buz Küplerinin Bilinmedik Sırları

Çok basit yöntemlerle buz küpleri hazırlayabilirsiniz ve sabahları yüzünüz ve dekolte bölgenizde uygulayabilirsiniz.

-1 kaşık şerbetçi otu kozalağını 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp 30 dakika demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

-2 kaşık kalendula yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapağını kapatıp demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

-1 tatlı kaşığı ada çayı yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, 5-7 dakika demleyin. Buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

- Dere otu tohumu buz küpü. 1 tatlı kaşığı dereotu tohumuna 100 ml sıcak su ekleyin, 15 dakika bekleyin. Süzüp soğutun ve buz kalıbına doldurup kullanabilirsiniz.

- Meyve suyu küpleri. Bazı meyve ve sebzelerin suyunu dondurarak kullanabilirsiniz; Karpuz suyuna çok az tuz ekleyerek dondurun. 2 kaşık ayva suyu, 2 kaşık maydanoz suyunu karıştırın. Buz kalıplarına döküp dondurun. Veya çilek suyuna kavun suyu ekleyin, karıştırıp dondurun.

- Gül küpleri. 3 tatlı kaşığı gül yaprağına 50 ml sıcak su ekleyin, kapatıp soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra yapraklarıyla beraber kalıplara döküp dondurun.


Cilt Bakımı


Bozanın Cildinize Sağladığı Güzelliği Merak Ediyor Musunuz?


Cilt lekelerini ortadan kaldıran, yüz sarkmalarının oluşmasını engelleyen, yumuşak bir cilt sahibi olmanızı etkisi olacak olan bu maske ile daha yumuşak ve ipeksi bir cilde sahip olacaksınız.

Boza Maskesi Yapımı

  • 1 tatlı kaşığı boza
  • 1 tatlı kaşığı yulaf unu veya arpa unu


Malzemeleri iyice karıştırıp yüzünüze ve dekolte bölgenize uygulayın. 15-20 dakika kaşığın tersiyle ve ya bir cam bardakla dairesel hareketlerle masaj yaparak uygulayın. Yüzünüzü yıkayıp nemlendiricinizi uygulayın. Bu uygulamayı haftada 2 defa yapmak yeterli olacaktır.


Boza Peelingi Yapımı

  • 1 tatlı kaşığı boza
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı toz şeker


Boza, tarçın ve şekeri karıştırıp yüzünüze yumuşak dairesel harekelerle masaj yapın ve yıkayın. Maske uygulamasını haftada bir kez deneyin. Cildiniz daha yumuşak ve ipeksi olacaktır.

11 Aralık 2012 Salı

Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi


Patlıcan Kebabı Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet patlıcan
  • 5-6 adet sivri biber
  • 10- 15 adet çeri domates
  • 6-7 adet arpacık soğan
  • 7-8 yemek kaşığı domates rendesi
  • 1 çay bardağı sıcak su


Köfte için;

  • 500 gram köftelik yağlı kıyma
  • 1 adet rendelenmiş kuru soğan
  • 1 diş ezilmiş sarımsak
  • 8-10 dal doğranmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı köfte baharı
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • Karabiber



Öncelikle köfte için derince bir kaba kıymayı koyup, köfte için gerekli tüm malzemeleri ekleyin ve iyice yoğurun.
Kabın ağzını kapatıp, dinlenmesi ve tüm baharatların birbirine karışması için yarım saat buzdolabına kaldırın.
Patlıcanları halka halka doğrayıp tuzlu suda 20 dakika bekletin. (Acısını almak için).
Bol suda yıkayıp kurulayın.
Dinlenmiş köfte harcından patlıcan halkalarının büyüklüğünde köfteler olacak şekilde parçalar koparıp yuvarlayın.
Fırın kabınıza bir adet patlıcan bir adet köfte olacak şekilde dizin.
Ortaya, soyulmuş arpacık soğanları, ikiye bölünmüş çeri domatesleri, ikiye bölünmüş sivri biberleri koyun.
Üzerine domates rendesi ve sıcak suyu ilave edip, kabın ağzını alüminyum folyo ile kapatın. 180 derecede pişirin.


Patlıcan kebabı yemeği hazır afiyet olsun.

Peynirli Milföy Böreği Tarifi


Peynirli Milföy Böreği Tarifi

Malzemeler;

  • 10 adet kare milföy 
  • 6 yemek kaşığı rendelenmiş beyaz peynir
  • 10-15 dakika doğranmış maydanoz
  • Tuz 
  • Karabiber
  • 2 adet yumurtanın sarısı
  • Susam, 
  • çörek otu


Öncelikle milföylerinizi oda sıcaklığına gelmesi için buzluktan çıkarın. İç harcınız için rendelenmiş beyaz peynir ile doğranmış maydanozları karıştırın. Bir kenarına iç harcından koyup rulo şeklinde sarın.Üzerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörek otu serpin. (Unutmayın yumurtanın akı yapıştırmak için, sarısı kızarması için sürülür). Üzerleri kızarıncaya kadar 170 derecelik fırında pişirin.

Peynirli milföy böreği hazır afiyet olsun.

Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Elmalı Kurabiye Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 125 gram oda sıcaklığında margarin
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Aldığı kadar un
  • 3 adet elma
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • İrice dövülmüş ceviz (Bir avuç kadar)
  • Bolca pudra şekeri


Öncelikle iç harcını hazırlamak için elmaları rendeleyip üzerine toz şeker ekleyin ve yağsız tavada saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
Ocağın altını kapatıp tarçın ve cevizi ilave edip iyice karıştırın ve iç harcı ılınması için kenara alın.
Hamuru yapmak için, bir kaba margarin, yoğurt, sıvı yağ ve kabartma tozunu koyup karıştırın.
Azar azar unu ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortalarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kapatın.
Tüm iç harcınız ve hamurunuz bitene kadar bu işleme devam edin ve elde ettiğiniz kurabiyeleri yağlanmış ya da yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
170 derecelik fırında üzerileri çok hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Üzerine bir süzgeç ile bol pudra şekeri serpip servis yapın.

Elmalı kurabiye tatlısı hazır afiyet olsun.

Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi


Zeytin Ezmeli Çörek Tarifi

Malzemeler;

  • 6 yemek kaşığı ılık süt (Yarım su bardağından az)
  • 14 gram aktif kuru maya (yaklaşık 1,5 yemek kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (eritilmiş)
  • 1 adet yumurta
  • Aldığı kadar un (2 su bardağından biraz fazla)
  • 3-4 yemek kaşığı zeytin ezmesi



Öncelikle bir kaseye ılık süt, toz şeker ve aktif kuru mayayı koyup karıştırın ve 15 dakika mayalanma için bekleyin. (Maya köpüklenecektir).
Süre sonunda yoğurma kabınıza unu, yumurtayı, eritilmiş tere yağını, tuzu ve mayalı karışımı koyup yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur elde edin.
Sıvı yağ ile yağlanmış genişçe bir kaseye koyup üzerini nemli bezle örtün ve 2 saat kadar mayalanmaya bırakın.
Hamurunuz bıraktığınızın 2 katına çıktığında hafif unlanmış tezgaha alıp 45cm x 40 cm dikdörtgen şeklinde açın.
Kenarlardan 3-4 cm boşluk bırakarak zeytin ezmesini sürün ve rulo yapın.
Ortasından ikiye bölün ve ortadan başlayarak sarın. Üst kısmını da aynı şekilde sarın.
Yağlanmış kelepçeli kalıbınıza yerleştirip üzeri kızarıncaya kadar 170 derecelik fırında pişirin.

Zeytin ezmeli çörek hazır afiyet olsun.