4 Aralık 2012 Salı

Yoğurtlu Sos Tarifi


Yoğurtlu Sos Tarifi


Malzemeler;

  • 1/2 kg Yoğurt
  • 1 Dilim Bayat Ekmek İçi
  • 2 Çorba Kaşığı Süt
  • 1 Salatalık
  • 1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
  • 5 Diş Sarımsak
  • Karabiber, Tuz


Ekmek içini sütle ıslatıp sıkın. Sarımsağı ayıklayıp ince ince kıyın. Salatalıkları soyup incecik dilimleyerek bir kaba alın.
Salatalık, kıyılmış sarımsak, ekmek içi ve yoğurdu karıştırın. Yavaş yavaş zeytin yağını ekleyerek çırpın. Tuz ve karabiber serptikten sonra servis yapın.

Mayonez Tarifleri


Mayonez Tarifleri 1

Malzemeler;

  • 2 yumurta sarısı 
  • 2 ½ su bardağı sıvı yağ (yarım kilo) 
  • 1 ½ kahve fincanı sirke 
  • 1 çay kaşığı toz hardal 
  • az tuz 


Sirkeyi küçük bir kapta kaynatın ve yarısından fazlasını çektirin. Kalan sirke yarım kahve fincanı olmalıdır. Sonra bir kabın içerisine sirkeyi, hardalı, tuzu ve yumurta sarısını koyun ve iyice çırpın. Sürekli karıştırarak ve sıvı yağı akıtarak yedirin. Karıştırırken çok sertleştiğini görürseniz birkaç damla su ilave edin. Çünkü fazla sert olursa mayonez kesilebilir.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 2

Malzemeler;

  • 1/2 yarım limonun suyu 
  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 3/4 su bardağı zeytinyağı 
  • tuz 


İki yumurtanın sarısı , iki çimdik tuz ve yarım limonun suyunu porselen bir kaba koyun. Tahta bir kaşık yardımıyla çırparak birbirlerine yedirin. Sonra kabı, içinde kaynar su bulunan diğer bir kaba koyun. Su dolu kabı oturttuğunuz ateşi en kısık duruma getirin. Çırpmaya ara vermeksizin yumurta sarılarının rengi koyulaşmaya yüz tutuncaya dek pişirin. Sonra kabı, sıcak su dolu kaptan alın ve içinde soğuk su bulunan diğer bir başka kaba oturtun. Hiç bekletmeden, çok ağır ağır zeytin yağını, çırpmakta olduğunuz limon suyu ve yumurta karışımına iyice yedirin. Zeytinyağının tamamını bu şekilde yedirdikten sonra servis yapın.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 3

Malzemeler;

  • 2 adet yumurtanın sarısı 
  • 1.5 su bardağı zeytinyağ 
  • 1 adet limonun suyu 
  • tuz 


2 adet yumurtanın sarısını porselen bir kaba koyun, bir miktar karabiber ve tuz serpin. Yumurtaları çırparken, zeytin yağını azar azar ilave edin. Karışım koyulaşmaya yüz tuttuğunda, karıştırmaya hiç ara vermeden limon suyunu da ilave edin. Daha sonra zeytinyağı ile limonu yine azar azar ilave edip, mayonezin daha koyu bir kıvam tutması sağlanır, mayonez arzu ettiğimiz kıvama gelene dek karıştırmaya devam edin.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 4

Malzemeler;

  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • yarım limonun suyu
  • 2 yumurtanın sarısı
  • 1/2 çay kaşığı un
  • yeteri kadar tuz


2 yumurtanın sarısı, 1 tutam tuz ve un büyük porselen bir kaseye konur. Tahta kaşıkla veya telle birkaç defa çırpılarak birbirine yedirilir. Çırpmaya ara vermeden zeytinyağı, Önceleri damla damla, sonraları sicim gibi karışıma akıtılır (tel veya tahta kaşık sürekli aynı yönde çırpılır. Yumurtalara yağ yedirilme den yeni yağ katılmaz. Yağı kusan mayonez bozulmuş demektir). Yağın tamamı, yumurtaya yedirildikten sonra limon suyu çırpmaya ara vermeden azar azar katılır ve mayonez kıvamını bulunca tarife uyularak yemeklerde kullanılır. Bozulan mayonezin düzeltilmesi için yapılacak işlem şöyledir: bir kaseye 1 tatlı kaşığı su konur. Sonra bu suya her defasında 1 çorba kaşığı bozuk mayonez katılır. Yine mayonez yapar gibi tahta kaşıkla veya telle aynı yönde çırpılarak toplanır. Bozuk mayonezin tamamı bu şekilde kaseye akıtıldıktan ve toplandıktan sonra kalan zeytinyağı sicim gibi akıtılır ve daha önce anlatılan biçimde mayonez yapma işlemi tamamlanır.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 5

Malzemeler;

  • 3/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yumurtanın sarısı 
  • yarım limonun suyu
  • 1 tutam tuz


2 yumurtanın sarısı, 1 tutam tuz ve yarım limonun suyu büyük porselen bir kaseye konur, telle veya tahta kaşıkla birkaç defa çırpılarak birbirine yedirilir. Sonra kase, içinde kaynar su bulunan bir tepsiye oturtulur (sıcak su, kasenin ağzından en az bir parmak aşağıda kalacak miktarda olmalıdır). Tepsinin oturtulduğu ateş iyice kısılır. Çırpmaya ara vermeden yumurta sarılarını da çok hafif bir koyulaşma oluncaya kadar, yani aşağı yukarı 2 dakika pişirilir. Yumurtanın rengi değişmeye başlayınca kase hemen tepsiden çıkarılır ve içinde soğuk su bulunan bir başka tepsiye oturtulur. Ve zaman kaybetmeden, önce damla damla, sonra sicim gibi akıtılan zeytinyağı, çırpılan limon suyu ve yumurta karışımına yedirilir. Zeytin yağının tamamı yedirildiğinde mayonez servise hazır duruma gelmiş olur.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 6

Malzemeler;

  • 1,5 su bardağı zeytinyağı 
  • 2 yumurtanın sarısı 
  • 1 limonun suyu 
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber (istenirse)


2 yumurtanın sarısı büyük, porselen bir kaseye konur, 1 tutam tuz ve karabiber serpilir. Yumurta çırpılırken, zeytinyağı damla damla akıtılır. Karışım koyulaşmaya, yumurtanın rengi de açılmaya başlayınca çırpmaya ara vermeden, birkaç damla limon suyu katılır. Çırpmaya devam edilir, damla damla zeytinyağı katılır ve karışım koyulaştırılır, ara ara limon suyu ilave edilir, daha sonra zeytinyağı sicim gibi akıtılarak mayonezin belli bir kıvama gelmesi sağlanır.

*********************************************************************************
   
Mayonez Tarifleri 7

Malzemeler;

  • 2 adet taze yumurta sarısı 
  • 1/2 kahve kaşığı un 
  • 1/2 orta büyüklükte limon 
  • 1 miktar tuz 
  • 165 gram zeytinyağı (3/4 bardak) 


Derince bir kaseye 2 adet yumurta sarısı, 1 miktar tuz ile 1/2 kahve kaşığı un koyduktan sonra bir küçük tahta kaşıkla üç beş defa karıştırmak üzere hepsini birbirleri ile halletmelidir.
Sonra bu yumurta sarılarına ılık bir halde bulunan 3/4 bardak zeytin yağını, ilk önceleri damla damla, sonra da azar azar olmak üzere katmalı, fakat her ilave ederken bir küçük tahta kaşığı daima aynı istikamete doğru çevirerek böylelikle bütün yağı yumurtalara yedirmelidir.
Yağ yedirildikten sonra buna yine azar azar olmak üzere 1/2 adet de limon suyu katmalı ve tekrar karıştırmak üzere limon suyunu da zeytinyağlı yumurta sarılarına yedirmelidir.

*********************************************************************************

Mayonez Tarifleri 8

Malzemeler;

  • 2 adet yumurta sarısı 
  • 165 gram zeytinyağı (3/4 bardak) 
  • 1/2 orta büyüklükte limon 
  • 1 miktar tuz 


Derince bir porselen kaseye 2 adet yumurta sarısı, bir miktar tuz ile orta büyüklükte 1/2 adet limon suyu koyduktan sonra elle bir kaç defa çalkalamak üzere bunları birbirleri ile halletmeli, sonra da bu kaseyi içinde kaynar bir halde su bulunan bir kenarlı tepsi veya kabın içine oturtarak yumurta sarılarını da belli belirsiz bir koyuluk hasıl oluncaya kadar aşağı yukarı 2 dakika telle hızlıca ve durmadan karıştırarak pişirmeli (şekil 4) ve kaseyi derhal sıcak sudan çıkarmalıdır. (Kase kaynar suya oturtulduğunda harareti ya iyice kısmalı ve yahut ta söndürmelidir ve kasenin sıcak sudan çıkarıldıktan sonra içinde soğuk su olan diğer bir kaba oturtulması şayanı tavsiyedir.)
Kaseyi sıcak sudan çıkarır çıkarmaz hiç vakit kaybetmeden buna azar azar olmak üzere kesinlikle donmuş bir halde olmayan 160 gram (3/4 bardak) rafine zeytin veya susam yağı ilave etmeli ve her katış-tan sonra da telle iyice çalkalamak üzere bütün yağı yumurtalara yedirmelidir. (Donmuş bir halde katılan yağlar mayonezin bozulmasına sebebiyet verir).


Kremalı Mantar Sosu Tarifi



Kremalı Mantar Sosu Tarifi 1


Malzemeler;

  • 75 gr. margarin 
  • 4 adet limon (suyu) 
  • 1 çay kaşığı tuz 
  • 400 gr. mantar dilimlenmiş 
  • 800 ml süprem sos 
  • 1 çay kaşığı karabiber 


Derin bir tavada margarini eritin. Mantarları ve limon suyunu ilave edin. Hafifçe baharat ekleyin ve renk aldırmadan mantarları sote edin. Süprem sosu ekleyin ve baharatını kontrol edin. iyice ısıtıp ateşten alın.

Not: Beyaz etlerle birlikte kullanılabilir.

   

Kremalı Mantar Sosu Tarifi 2

Malzemeler;

  • 50 gram tereyağı 
  • Az tuz 
  • 250 gram mantar, ince piyaz doğranmış 
  • 1 litre Sos Krem 
  • 250 gram mantar suyu 



Küçük bir tencereye veya temiz bir tavaya yağı koyup eritiniz ve mantarı ilave edip 1 dakika karıştırarak sote yapınız ve mantar suyunu ilave edip tamamen çekinceye kadar kaynatın.
Sonra üzerine 1 litre Sos Krem ilave edip 1 dakika beraber kaynatıp küçük bir kaba koyarak benmaride muhafaza ederek istediğiniz zaman kullanınız.

   

Ezme Sos Tarifi


Ezme Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 4 adet orta boy domates 
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz 
  • 1/2 tatlı kaşığı tereyağı 
  • 1/2 çay fincanı berrak et suyu (veya tavuk suyu) 
  • 1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan 


Domatesi hazırlayıp ince ince doğrayın. Bir tencerede yağı kızdırıp Soğanı ilave edin 1 dakika kavurun.
Domatesi ve tuzu ilave ederek 2 dakika daha kavurup et suyunu ilave ediniz ve ağır ateşte 10 dakika pişirip, kebaplarda kullanmak için saklayınız.

Limon Sos Tarifi


Limon Sos Tarifi

Malzemeler;

  • 1 paket çiğ krema 
  • 1 kaşık tereyağı 
  • 1/2 limon suyu 
  • Kıyılmış maydanoz 
  • Tuz 
  • karabiber 


Bir sos tavası içinde tere yağını kızdırın ve krema ilave edin, krema suyunu çekene kadar pişirmeye devam edin, en son limon suyunu çırparak içine yavaşça ilave edin, altını kapadıktan sonra maydanoz ilave edin.

   

Domates Sosu Tarifi


Domates Sosu Tarifi


Malzemeler;

  • 1 büyük kutu konserve soyulmuş bütün domates 
  • 1 orta boy soğan ince doğranmış 
  • 4 diş sarımsak ince kıyılmış 
  • 1 adet kereviz sapı ince doğranmış 
  • 1/2 adet havuç Zeytinyağı 
  • 1 adet kesme şeker 
  • 1 bardak su 
  • Tuz 
  • Karabiber 


Bir tencere içinde, zeytin yağını hafif kızdırın ve soğanları ilave edin. Tuz karabiber ve şeker de ilave ettikten sonra havuç ve kerevizi ekleyin. Sonrasında sarımsaklar ve domatesleri ilave edip 15 dakika beraber pişirin. Ardından su ilave edin kapağı kapalı şekilde 45 dakika pişirin. Sonrasında suyunu ve tuzunu kontrol edip bir el blendırı ya da bir ezici ile püre haline getirin. Eğer suyu az ise sıcak su ilave edebilirsiniz. Yoğun ve koyu bir çorba kıvamında olmalı. Ardından köfteleri de içine atarak yarım saat birlikte kısık ateşte pişirin.

Köri Sosu Tarifi


Köri Sosu Tarifi 1


Malzemeler;

  • 7 adet tavuk kanadı yada 4 parça 1 parmak uzunluğunda dana kemiği 
  • 1 çorba kaşığı margarin 
  • 1 küçük ince doğranmış soğan 
  • ¼ beyaz elma 
  • 1/6 küçük kereviz 
  • 1 ½ kahve fincanı un 
  • ½ tatlı kaşığı köri 
  • 1 çorba kaşığı ketçap 
  • 4 su bardağı su 
  • ½ su bardağı süt 
  • ¼ tatlı kaşığı tuz 


Yağı küçük bir tencereye koyun, kızdırın. Kemikleri ekleyin ve kemikler sarı bir renk alana kadar kavurun. Kerevizi, soğanı, köriyi, elmayı, ketçabı ekleyin, iki dakika kavurun. Tuzu ilave edin. Sonra suyunu ekleyin, ağır ağır kaynatarak ilk su seviyesine işaret koyun. Suyunu çektikçe aynı miktarda su ekleyerek 90 dakika kadar pişirin. Üzerinde oluşan yağ ve köpükleri sıyırıp atın. Sütü ve unu iyice karıştırıp kaynamakta olan sosa yedirin. Zaman zaman karıştırarak ağır ateşte on beş dakika daha kaynattıktan sonra, süzün.

   

Köri Sosu Tarifi 2 


Malzemeler;

  • 75 g margarin 
  • 30 g köri 
  • 50 g un 
  • 10 g soğan tozu 
  • 5 g sarımsak tozu 
  • 50 g domates püresi 
  • 1 adet et bilyon 
  • 50 g elma (ince doğranmış) 
  • 10 g toz hindistan cevizi 
  • Tuz 


Derin bir tavada yağı eritin. Köri ve unu ilave edip, sarı meyane gibi pişirin.Soğan ve sarımsak tozunu, domates püresini katıp, iyice karıştırın.Et suyunu azar azar ekleyin. İyice karıştırıp, bir taşım kaynatın. Oluşan kefi alın. Elma ve toz hindistan cevizini karıştırarak ilave edin. Sosu kısık ateşte 45 dakika pişirin. Oluştukça kefini alın. Tuz ve karabiberini kontrol edin.



  Köri Sosu Tarifi 3


Malzemeler;

  • 1 adet küçük kuru soğan 
  • 1 çorba kaşığı tereyağı 
  • Yarım tatlı kaşığı köri 
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi 
  • 1 çorba kaşığı ketçap 
  • 4 su bardağı et suyu 
  • 1 çay bardağı un 
  • 1 su bardağı süt 
  • tuz 


Tencereye tereyağı konur, ısınınca ince kıyılmış soğan eklenir, pembeleşince sirke atılır, 1-2 dakika daha pişirilir, üzerine ketçap, köri, ilave edildikten sonra, et suyu katılır, bir taşım kaynatılır, un ve süt iyice karıştırılır, körili sosa katılır, kısık ateşte 15-20 dakika pişirilir, süzgeçten geçirilerek et yemeklerinin üzerinde servis edilir.



Köri Sosu Tarifi 4


Malzemeler;

  • 3 çorba kaşığı un 
  • 3 çorba kaşığı tereyağı 
  • 2 bardak tavuk suyu 
  • 1/2 baş soğan 
  • 1 fiske hindistan cevizi 
  • 3 kahve kaşığı köri 
  • 2 bardak su 
  • tuz 


Bir kap içerisine yağ koyulup eritilir, su katarak, kaşıkla karıştırılır. Su sararmadan 2 dakika ateşte bırakılır. Sonra azar azar tavuk suyu, rendelenmiş soğan boşaltılır ve bir taraftan da karıştırılır, üstü yağlı una yedirilir. Salça, ateşten ineceğine yakın, hindistan cevizi ve köri ilave edilir, iyice karıştırılıp ateşten indirilir.



Köri Sosu Tarifi 5


Malzemeler;

  • 1 fincan un 
  • 1 su bardağı soğuk süt 
  • 1 su bardağı soğuk su 
  • 1 tatlı kaşığı köri 
  • 1 çay kaşığı karabiber 
  • 7-8 adet Kaju fıstığı 
  • 2 çay kaşığı tuz 
  • 1/4 demet maydanoz 


Bir tencerenin içinde 2 yemek kaşığı margarini eritin. Unu yavaş yavaş ilave ederek, un kokusu çıkana kadar kavurun. Pişme işlemi bittikten sonra tencereyi ateşten alın. Ateşten aldığınız tencerenin içine soğuk sütü azar azar dökün ve dökerken de karıştırmaya devam edin. Sütü döktükten sonra, 1 bardak soğuk su ekleyin ve bir yandan karıştırmaya devam edin. Daha sonra köri baharatını, karabiberi, tuzu da ekleyin ve ocağın altını yakarak iyice karıştırın. Sosun muhallebi kıvamına gelmesine dikkat edin.

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler

Saçlarınızla İlgili Kurtarıcı Bilgiler


Saçların solgun, kırgın, dökük ve şekilsiz ise;


Rengini Korumak İçin Kahve Işıltısı

  • Büyük bir kupaya su doldurarak içine 2 tatlı kaşığı neskafe ekle.  
  • Soğuduktan sonra, saçlarının tamamını bu kahveli suyla ıslat. Bir yandan da tarayarak saçlarını aç. 
  • Bir saç bonesiyle saçlarını sararak 20–30 dakika boyunca bekle. 
  • Güzelce duruladıktan sonra şampuanla. Son olarak da soğuk suyla durula. 

Kırıklara Avokado Maskesi 

  • Bir kabın içine 1 çay bardağı süt, 1 tane ezilmiş avokado ve 2 çay kaşığı bal ekle. Hepsini karıştır. 
  • Karışımı özellikle saç uçlarına ve kırıkların yoğun olduğu bölgelere iyice yedir. Maske bonesi tak. 
  • 15–20 dakika boyunca bekledikten sonra bir sünger yardımıyla maskeni temizlemeye başla. 
  • Nemlendirici içeren bir şampuanla saçlarını yıka ve bol su ile durula. 

Kabarıklığı Önlemek Meyveli Maske 

  • 1 muz, ¼ kabuğu soyulmuş kavun, 2 çorba kaşığı yoğurt ve 1 çorba kaşığı zeytin yağını robotta iyice karıştır. 
  • Nemli olan saçlarına karışımı sürmeye başla. Bir yandan da saçlarını kökten uca doğru düzenli bir şekilde tara. 
  • 20 dakika bekledikten sonra bol su ile durula. 

Kepekleri Yok Etmek İçin Maydanoz Maskesi


  • 1 tutam maydanozu 3 bardak suyun içine koy ve 20 dakika boyunca kaynat.
  • Altını kapattıktan 10 dakika sonra süz ve soğumasını bekle. 
  • Elde ettiğin bu suyu banyo yaptıktan sonra saçlarını durulamak için kullan. 

Makyaj Sırları


Makyaj Sırları



  • Allık sürmenin en doğru yöntemi burnunuzdan 2 parmak mesafe bırakarak uygulamaktır. Böylece daha iyi bir görünüm elde etmiş olursunuz.
  • Kalın ve kısa parmaklara veya tırnaklara sahipseniz onları daha uzun göstermek için, ojenizi tırnakların kenarlarını boş bırakarak sürün.
  • Şeftali ya da pembe tonlarında bir allık tercih ettiğinizde, anında 5 yaş genç görünebilirisiniz.
  • Daha olgun bir görüntü için yanaklarınızı içeri çektiğinizde oluşan boşluğa kahverengi allık sürün.


Gece Makyajı;

  • Gece makyajında önemli olan göz ve dudağın vurgulanmasıdır.
  • Fondöten ve üzerine transparan toz pudra sürün.
  • Göz makyajına geçerken önce bolca transparan pudrayı göz altına sürün.
  • Göz kapaklarına koyu far sürün.
  • Kahverengi farınızı alıp göz kapağının dışında yukarı doğru çıkarak gölgeyi oluşturun.
  • Koyu renk kahve kalem ile gözaltının sadece yarısına kadar sürün ve üzerine kahve far ile geçin.
  • Maskarayı alt ve üst kirpiklerine sürün.
  • Siyah göz kalemi ile kirpik diplerini belirginleştirin. Böylelikle kirpikleriniz daha gür gözükür.
  • Ardından eyelinerınızı sürün ve kaşlarınızı tarayın.
  • Daha sonra göz altına sürdüğünüz transparan pudrayı büyük bir fırça ile dışarı doğru süpürün.
  • Saç dibinden başlayarak elmacık kemiklerinizi ortaya çıkaracak şekilde allığınızı sürün.
  • Son olarak rujunuzu sürün.


Gündüz Makyajı;


  • Makyajınızı her zaman gün ışığında yapmalısınız.
  • Gözaltına sürülen gözaltı kapatıcınızı tamponlama hareketi ile sürmelisiniz, çekerek ve yayarak sürmemelisiniz.
  • Morluklar için beyaz kapatıcı kullanmayın, bu büyük bir hata. Çünkü gün içinde morluk, alttan baskın bir şekilde yüzeye çıkıyor. O nedenle beyaz yerine pembe ya da turuncu tonlarında kapatıcı kullanmalısınız.
  • Fondöten üzerine toz pudra sürerek makyajınızı sabitleyin. Özellikle de T bölgesine büyük önem verin.
  • Göz makyajınıza başlayın ve farınızı sürün. Göz makyajında en büyük sloganınız karıştır, karıştır, karıştır olmalıdır. Böylelikle iç içe geçmiş renkler çok daha hoş bir görüntü sağlar.
  • Göz kaleminizi ve maskaranızı sürerek göz makyajınızı tamamlayın.
  • Allığı sürerken önemli olan çizgi şeklinde sürmek değil fresh bir görüntü yaratmak, spordan yeni çıkmış gibi durmalı. Burna çok yakın duran makyaj doğru değildir. Elmacık kemiklerin tam üzerine sürmeliyiz. Ardından büyük boy fırça ile tüm yüze geçilmeli ve yüzdeki tüm kemiklere sürülmeli. Özellikle sedefli bir allığı kemiklere sürerseniz çok hoş ışık yaratıyor.
  • Rujunuzu sürün.
  • En son kaşlarınızı bir kaş fırçası ile kaşınızın üzerindeki far ve pudraları temizleyin


Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları


Gece - Gündüz Makyajı Yapmanın Sırları


Gündüz makyajı


  • İnce bazlı bir pudrayla cildindeki kusurları kapat. 
  • Göz kapaklarına beyaz bir astar far sür. Dilersen üzerine kıyafetinle uyumlu bir far sürebilirsin.
  • Göz kapaklarının alt kısmına altın renkli ya da sarı bir far sür. Tam orta kısmına ise kahverengi ya da bakır renginde bir çizgi çek. 
  • Gözlerine siyah bir eyeliner ve rimel sür. 
  • Yanaklarına şeftali tonlarında bir allık sür. 
  • Dudaklarına süreceğin tozpembe bir ruj ya da parlatıcı makyajını tamamlayacak. 




Gece makyajı


  • Fondöten ve pudra sürdükten sonra göz kapaklarına tamamen beyaz bir far sür. 
  • Ardından metalik gri ya da siyah renginde bir far sürerek göz kenarlarının tamamını kapla. 
  • Göz kapaklarına sürdüğün fardan, kirpiklerinin alt kısmına da sür. 
  • Rimeli kirpiklerine çok bulaştırmadan hafifçe geçiştir. 
  • Yanaklarına pembe bir allık sür. 
  • Dudaklarına ise doğal renkli bir ruj sürmen yeterli. 



Ispanak Yemeği Tarifi


Ispanak Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Kg. Ispanak
  • 1 Adet Soğan
  • 6 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
  • 1.5 Yemek Kaşığı Pirinç
  • 1 Tatlı Kaşığı Domates Salçası
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 1 Tatlı Kaşığı Tuz
  • 1 Su Bardağı Kaynar Su


Soğan soyup yemeklik şekilde doğra. Pirinci ayıklayıp, yıkayarak ve yeterli su içerisinde dinlendirilip süzgeçten geçirip bir kenarda beklet.
Ispanaklar çöplerinden ve köklerinden ayırıp minik minik doğrayın. Doğradığınız ıspanakları derin bir kapta bol su içinde bekletip bol bol yıkandıktan sonra toprak ve çamurundan arındığına emin olun.
Tencereye zeytin yağı konulacak ve ısıtılacak. Üzerine soğan ilave edilecek, düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin orta yerinden yer açılacak, domates salçası katılacak ve kokusu çıkıncaya kadar kavrulacak. 1 su bardağı kaynar su, karabiber, tuz ilave edilecek tencere karıştırılacak. Yemeğin tuzu karar hale getirilecek. Üzerine ıspanaklar yavaş yavaş ilave edilecek, karıştırılacak. Ispanağın diriliği kaybolup tencereye oturduktan sonra pirinçler ilave edilecek, malzemeler alt üst edilecek. Ocak ısısı yükseltilecek. Tenceredeki malzemeler kaynamaya başladıktan sonra, tencere kapağı kapatılacak. Ocak ısı ayarı en düşük ısı konumuna getirilecek. içine koyduğumuz pirinç taneleri yumuşayana kadar pişirilecek.

Ispanak yemeği hazır afiyet olsun.

Lahana Sarması Yemeği Tarifi


Lahana Sarması Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 2 bardak haşlanmış pirinç 
  • 7-8 adet haşlanmış lahana yaprağı 
  • 250 gr. kıyma 
  • 1 büyük soğan 
  • 1 adet küp küp doğranmış domates 
  • yarım demet dereotu 
  • 1 adet limon 
  • 2 çorba kaşığı yenibahar ve karabiber 
  • tuz 
  • süslemek için rende havuç 


Lahana yapraklarını tuzlu suda 5-10 dakika kadar haşlayın. Yemeklik doğranan soğan ve kıymayı zeytin yağda kavurun. İçine dereotu, pirinç domates, yenibahar karabiber ve tuzunu ilave edip 5 dakika daha kavurun. Hazırlamış olduğunuz bu içi lahana yaprakları içine yerleştirip dolma şeklinde sarın. Fırın kabına domatesleri dizin ve 5 dakika fırınlayın. Yanında garnitür olarak yoğurt ve limon kullanarak, rendelenmiş havuçlarla süsleyerek servis yapın.


Lahana sarması hazır afiyet olsun.

3 Aralık 2012 Pazartesi

Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi


Tel Kadayıf Tatlısı Tarifi


Malzemeler;

  • 500 gr tel kadayıf
  • 250 gr tereyağı
  • 150 gr ceviz- ( fındık )
  • 4 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su


Tereyağımızı fazla kızmamasına dikkat ederek eritiyoruz. Kadayıflarımızı genişçe bir tepsiye alıp erimiş yağ ile güzelce harmanlayalım. Kullanacağımız tepsiye yarısını serelim ve üzerine ufaladığımız cevizlerimizi serpiştirelim. Kalan yarıyı da bunun üzerine döşeyelim. Bu tepsiden az ufak bir tepsiyi kadayıf tepsimizin üzerine kapayalım ve ağırlık ile bastıralım. En az bir saat bu şekilde bekletelim. Kadayıfı fırına vermeden hemen önce şerbeti ocağa koyalım ve 20 dakika kaynatalım. Üzerinde ağırlıkla beklemiş olan kadayıfı önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim. Bu arada şerbetimiz kaynamış ve ılınmış olmalıdır. Fırından aldığımız kadayıfın üzerine ılık şerbeti dökelim ve şerbeti çekmesi için kadayıfın üzerine bastıralım. Dilimleyip servis tabağına alalım.


Tel kadayıf tatlımız hazır afiyet olsun.

2 Aralık 2012 Pazar

Fırında Et Yemeği Tarifi


Fırında Et Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg kemikli kuzu eti
  • Tuz
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
  • 1 tatlı kaşığı salça



Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.
Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.

Fırında et yemeği hazır afiyet olsun.

Diyet Börek Tarifi


Diyet Börek Tarifi


Malzemeler;

  • 2 adet yufka
  • 200 gr. dil peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 it. süt



Yufkalar üçgen şeklinde her biri 12 parça olmak üzere kesin. Her bir üçgene dil peynirinden bir uzun parça alıp sigara böreği gibi sarılır. Bütün yufkalar sarıldıktan sonra yuvarlak cam bir tepsiye yan yana konularak dizilir. Yumurtalar süt ile iyice çırpılarak bu böreklerin üzerine dökülür. Bir gece dolap da bekletilirse daha iyi olur. 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.

Diyet börek hazır. Afiyet olsun.

Etli Türlü Yemeği Tarifi


Etli Türlü Yemeği Tarifi


Malzemeler;

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti 
  • 2 patlıcan 
  • 2 patates 
  • 2 kabak 
  • 1 soğan 
  • 2 diş sarımsak 
  • 2 sivri biber 
  • 1 domates 
  • 1 kaşık salça 
  • yarım çay bardağı zeytinyağ 
  • karabiber, kimyon, tuz 


Patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde eti, rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine soğanı ekleyip kavurun, üzerine sarımsak ve biberi de ekleyip kavurun. Ardından salçayı koyup kavurun, üzerine domatesi de ekleyip kavurun. patlıcan, patates ve kabakları ekleyip karıştırın üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyip tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Etli türlü yemeği tarifi hazır. Afiyet olsun.

Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi


Zeytin Yağlı Türlü Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 2 patlıcan
  • 2 patates
  • 2 kabak
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 sivri biber
  • 1 domates
  • 1 kaşık salça
  • yarım çay bardağı zeytinyağ
  • karabiber, kimyon, tuz



patlıcan, patates, kabak, soğan, domates ve biberi doğrayın yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve biberi katın kavurun ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi ekleyip kavurun. patlıcan, patates ve kabakları da ekleyip karıştırın. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ekleyin tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın. ağır ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.


Zeytin yağlı türlü yemeği tarifi hazır. Afiyet olsun.

Çikolatalı Kek Tarifi


Çikolatalı Kek Tarifi


Malzemeleri;

  • 30 gram çikolata
  • 300 gram tereyağı
  • 300 gram toz şeker
  • 5 yumurta
  • 300 gram un


Yumurtaların sarılarını aklarından ayırın. Çikolatayı küçük parçalara bölüp cam kase içerisine alın. İçi sıcak su dolu bir tencerenin üzerine yerleştirip çikolata eriyene kadar bekletin. Yumuşatılmış tereyağı ve şekerin 2/3′ünü çukur bir kap içerisinde çırpın. Karışımı yumurta sarılarını ekleyin. Unu da yavaşça ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurta aklarını kalan şeker ile çırpın. Şekerli yumurta akını kek karışımına ilave edip çok fazla karıştırmadan harmanlayın. Hazırladığınız kek harcını içi yağlanmış dikdörtgen şekilli kek kalıbına dökün. Eritilmiş çikolatayı gelişi güzel kalıptaki karışımın üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 50 dakika pişirin. Keki soğuyana kadar kalıbın içerisinde bekletin, soğuduktan sonra ters çevirip kalıptan çıkartın. Dilimleyip servis yapın.


Çikolatalı kek hazır afiyet olsun

1 Aralık 2012 Cumartesi

Rus Salatası Tarifi

Rus Salatası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kavanoz garnitür
  • 1 kase yoğurt 
  • 2-3 yemek kaşığı mayonez
  • yarım su bardağı kadar salatalık turşusu
  • tuz 
  • kara biber


(garnitürü hazır almak istemiyorsanız 1 havuç, bir orta boy patates ve yarım su bardağı kadar bezelyeyi haşlayıp dilimleyerek kullanabilirsiniz)

Önce yoğurt ve mayonezi tuz ve kara biberi ekleyip karıştırın (süzme yoğurt kullanırsanız daha iyi olur ayrıca mayonezi de isteğe göre arttırabilir ya da azaltabilirsiniz) içine garnitürü ve salatalık turşusunu dilimleyip ekleyin iyice karıştırdıktan sonra servis tabağına alıp dolapta 3-4 saat kadar bekletirseniz tam da ağzınıza layık bir salata olacaktır.

Not: evde bir tabak kadar kalan makarnanız varsa içine ekleyip değerlendirebilirsiniz.

Rus salatası hazır. Afiyet olsun.

Pirinç Pilavı Tarifi

Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi

Malzemeler;

  • yarım su bardağı kadar şehriye
  • 2 su bardağı pirinç
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • tuz

Yıkayıp nişastasını çıkarttığınız pirinçleri sıcak ve tuzlu suda yaklaşıp 1 saat kadar bekletin. Teflon tavaya margarin ve sıvı yağı eritip şehriyeyi koyun ve pembeleştirin. Üzerine yıkayıp tuzunu akıttığınız pirinçleri ekleyip renkleri bembeyaz oluncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun. Üzerine suyu ve tuzu ekleyip karıştırın orta ateşte bir taşım kaynatın ve kapatığını kapatıp altını kısın. Suyunu çekene kadar pişirin.

Pirinç pilavı hazır. Afiyet olsun.

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi

Havuçlu Patates Yemeği Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 adet orta boy havuç
  • 6-7 adet orta boy patates
  • 2 yemek kaşığı salça
  • yağ
  • su
  • tuz

Soğanları minik minik doğrayın tencereye koyduğunuz yağ da pembeleşinceye kadar kavurun, üzerine boyundan dörde bölerek minik minik doğradığınız havuçları da tencereye alıp rengi değişene kadar kavurun, havuçların büyüklüğünde kestiğiniz patatesleri de tencereye ekleyip güzelce kavurduktan sonra salçayı koyup kavurun en son olarak suyunu ekleyin ve kaynamaya başladıktan sonra yeteri kadar tuzu ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın. Havuç ve patatesler yumuşadığında yemeğiniz pişmiş demektir. Yanında pirinç pilavı ile sıcak servis yapabilirsiniz.
(dilerseniz yaklaşık 1 su bardağı konserve veya önceden haşlanmış bezelye de ekleyebilirsiniz. Ayrıca yemeklerde baharat seviyorsanız sevdiğiniz baharatlardan da ekleyebilirsiniz.)


Havuçlu patates yemeği hazır afiyet olsun.

Kara Lahana Çorbası Tarifi


Kara Lahana Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Demet kara lahana 
  • 2 Çorba kaşığı tereyağı 
  • 1 Çorba kaşığı salça 
  • Yeterince sıcak su 
  • Tuz, karabiber 
  • 2-3 Çorba kaşığı mısır unu 
  • 1 Su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi 


Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın. Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun. Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin. Barbunyayı tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın. Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.

Kara lahana çorbası hazır afiyet olsun.

Kabak Çorbası Tarifi


Kabak Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 2 adet Kabak 
  • 3 çorba kaşığı un 
  • Yarım Çay bardağı ay çiçek yağı 
  • 1 çorba kaşığı margarin 
  • 750 ml. süt 
  • 2.5 su bardağı su 
  • Yarım demet dere otu 
  • biraz kırmızı biber 


Unu ay çiçek yağında kavurup kabağı rendeleyelim. Süt ,su ve kabağı kavrulan unun üzerine ekleyip iyice kaynayıncaya kadar karıştıralım. Pürüzsüz hale gelene kadar karıştıralım. Çorba kaynadıktan sonra kıvamı koyulaşıncaya kadar pişirmeye devam edelim. Dereotunu son anda ekleyin. Çorbayı ocaktan indirdiğimizde üzerine bir kaşık yağda kızdırdığımız kırmızı biberi dökelim.

Kabak çorbası hazır afiyet olsun.

İşkembe Çorbası Tarifi


İşkembe Çorbası Tarifi 1


Malzemeler;

  • Yarım kilo koyun işkembesi
  • 2 litre Su 
  • 2 Yumurtanın Sarısı 
  • 2 Yemek Kaşığı Un yarım su bardağı sirke 
  • 7-8 Diş sarımsak 
  • 50 gr. tereyağı 



İşkembeyi iyice temizleyip yıkadıktan sonra, 2 litre suda iyice haşlayın (düdüklü tencerede 1 saat kadar).
İşkembeyi alın, küçük küçük doğrayın, tekrar kendi suyunun içine atın. Yumurta sarıları, un, tuz ve 1 su bardağı suyu iyice çırpın. İşkembenin suyundan ekleyerek ılıştırın, kaynayan çorbanın üzerine ilave edin, 3-4 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın. Küçük bir tavada tereyağını eritin üzerine kırmızı biberi ekleyin. Sarımsakları soyup iyice dövün sirkeyle karıştırın, çorbaya ilave edin. Çorbayı kaselere aldıktan sonra, üzerilerine birer yemek kaşığı yağ gezdirin, sıcak servis yapın.

İşkembe çorbası hazır afiyet olsun.


*********************************************************************************



İşkembe Çorbası Tarifi 2


Malzemeler;

  • 1 kilogram dana işkembe 
  • 1 kahve fincanı sirke 
  • 8 diş sarımsak 
  • 100 gram margarin 
  • Kırmızı biber 
  • 1 fincan un 
  • Tuz 


İşkembeler çok temiz bir şekilde yıkanır. Kuşbaşı şeklinde kesilir ve tencerenin içine konur. 2 diş sarımsak ilave edilir. Ağzına kadar su doldurularak pişmeye bırakılır. Kaynayıncaya kadar üzerindeki köpükler kaşıkla alınır. Pişen işkembeler sudan çıkarılır. Soğuyunca bir satır ya da bıçak yardımıyla kıyılır. Tekrar suyunun içine atılır. Ateşe konur. 1 kahve fincanı un suyla karıştırılarak kaynayan çorbaya eklenir. 3-4 dakika kaynatılır. Tuzu ilave edilir. Kırmızı biber yağda birkaç sefer çevrilir ve kaselere konan çorbaların üzerine azar azar dökülür. Az tuzla dövülmüş 6 diş sarımsak sirkeyle karıştırılır. İsteğe göre servis yapılır.

İşkembe çorbası hazır afiyet olsun.

Ispanak Çorbası Tarifi


Ispanak Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 750 gr ıspanak 
  • 2 Adet büyük patates 
  • 1 Çorba kaşığı tereyağı 
  • 3 Çorba kaşığı zeytin yağı 
  • 1 Adet soğan 
  • Yarım çorba kaşığı tereyağı 
  • Yarım litre sıcak süt(2 su bardağı) 
  • 1 Su bardağı tavuk suyu veya et suyu 
  • 1 Kahve fincanı kaşar peyniri rendesi 


Ispanağı temizledikten sonra bol suda yıkayıp, tuzlu suda haşlayın. Sonra suyunu iyice süzüp, kıyın ve ezerek ince delikli bir süzgeçten geçirip püre yapın. 2 Adet iri patatesi de haşladıktan sonra kabuklarını soyup, bunları da püre haline getirin. 1 Çorba kaşığı tereyağıyla 3 çorba kaşığı zeytin yağını bir tencereye koyun ve yağ ısınınca rendelenmiş soğanı ilave edip, pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan pembeleşince, püre haline getirdiğiniz ıspanak ve patatesi ilave edin. Yarım litre sıcak sütle 1 su bardağı tavuk suyu veya et suyunu dökün. Ara sıra karıştırarak 25-30 dakika kaynatın. Tencereyi ateşten indirirken yarım kaşık tereyağıyla, 1 kahve fincanı rendelenmiş kaşar peynirini ilave edin.


Ispanak çorbası hazır afiyet olsun.

Isırgan Çorbası Tarifi


Isırgan Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Demet Isırgan 
  • 2 Çorba Kaşığı Un 
  • 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 
  • 1 Su Bardağı Et Suyu 
  • 2 Çorba Kaşığı Krema 
  • 2 Su Bardağı Süt 
  • Tuz 
  • Su 


Isırganları yıkayıp haşlıyoruz. Isırganları robotta püre haline getiriyoruz. Başka bir tencerede un ve tere yağını kavuruyoruz. Üzerine et suyu koyuyoruz bir taşım kaynattıktan sonra su koyuyoruz. Kaynamaya yakın ısırganları mızı  sütümüzü ve 2 çorba kaşığı krema mızı koyuyoruz. En son olarak da tuzumuzu ilave edip pişirmeye devam ediyoruz.



Isırgan çorbamız hazır. Afiyet Olsun.

Havuç Çorbası Tarifi


Havuç Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 6 Su bardağı et suyu 
  • 3 Adet büyük boy havuç 
  • 3 Çorba kaşığı sıvı yağ 
  • 2 Kahve fincanı un 
  • 2 Adet yumurta sarısı 
  • 1 Su bardağı su 
  • 2 Su bardağı süt 
  • Yeterince tuz 


Havuçları ince doğrayıp, 2 çorba kaşığı sıvı yağda yumuşayana kadar kavurun, sonra 1 su bardağı suda havuçları haşlayın ve iyice yumuşak bir hale getirin. Süzgeçten geçirip, püre haline getirin. Bir tencerede 6 su bardağı et suyu, yeterice tuz ve püre haline getirdiğiniz havuçları koyup kaynamaya bırakın. 1 Çorba kaşığı sıvı yağda unu kavurun. Karıştırarak 2 su bardağı süt ilave edin. Yumurta sarılarını ilave ederek iyice karıştırın. Ateşten aldığınız havuçlu karışıma azar azar dökerek bir taraftan da karıştırarak kaynama derecesine gelince bir taşım kaynatıp, ocaktan alın. Sıcak olarak servis yapın.

Havuç çorbası hazır. Afiyet olsun.

Ezogelin Çorbası Tarifi


Ezogelin Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Su bardağı kırmızı mercimek 
  • 1 Çorba kaşığı pirinç 
  • 2.5 Su bardağı et suyu 
  • 1 Adet soğan 
  • 2 Çorba kaşığı un 
  • 2 Çorba kaşığı margarin 
  • 2 Tatlı kaşığı nane 
  • 1 Tatlı kaşığı kekik 
  • Yarım çay kaşığı karabiber 
  • 1 Tatlı kaşığı kırmızı biber 
  • Yeterince su 
  • Tuz 



Kırmızı mercimekleri ve pirinci ayıklayıp, yıkayın.  Et suyunu kaynatın. Mercimekleri, pirinci ve ayıklanmış bütün soğanı katıp, iyice yumuşayana dek pişirin. Dilerseniz robottan veya süzgeçten geçirin. Bu arada küçük bir tencerede yağı eritin. İçine unu ilave edin. Unun rengi değişene dek kavurun. İçine azar azar ılık su dökün.
Krema kıvamına geldiğinde mercimeğin içine karıştırarak katın. Tuzunu ayarlayıp, bir taşım kaynatın. Başka bir tavada yağ eritin. İçine kırmızı biber, nane ve kekiği katıp, yağla birlikte kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirerek döküp, servis yapın.

Ezogelin çorbası hazır. Afiyet olsun.

Brokoli Çorbası Tarifi


Brokoli Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 1 Adet orta boy soğan 
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ 
  • 250 gr brokoli 
  • 1 Adet orta boy haşlanmış havuç 
  • 1 Adet yumurta sarısı 
  • 1 Çorba kaşığı un 
  • 1 Adet tavuk bulyon veya tavuk suyu 
  • Tuz, su 


Küçük küçük doğranmış soğanı sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Çok küçük dallar halinde ayırdığınız brokolileri ekleyin. 3-4 dakika daha bu şekilde kavurun. Üzerine haşlanmış havucu minik minik doğrayıp ekleyin. Ayrı bir kapta yumurta sarısını ve unu, yeterince suyu (yaklaşık 1 litre) ilave edip, çırpın ve topaksız bulamaç haline getirin. Sulu, yumurtalı ve unlu karışımı tencereye aktarıp, tuzunu ayarlayın. Ağır ateşte ve karıştırarak pişmeye başlayın. Üzeri göz göz olana dek pişirip ateşten alın ve servis yapın.
Dilerseniz robotton geçirebilirsiniz.


Brokoli çorbası hazır afiyet olsun.

Badem Çorbası Tarifi


Badem Çorbası Tarifi


Malzemeler;

  • 2 Çorba kaşığı tereyağı 
  • 3 Çorba kaşığı un 
  • 2 Çorba kaşığı süt 
  • 2 Su bardağı et suyu 
  • 1 Su bardağı dövülmüş toz badem 
  • 1 Adet yumurta sarısı 
  • 1 Adet limon suyu 
  • 1 Çorba kaşığı kırmızıbiber, 
  • Tuz 
  • Badem



Tere yağından yarım çorba kaşığı kadar ayırın. Yağı tencereye alın ve 3 çorba kaşığı un ile birlikte kavurun.
Toz bademi ilave edin. Bir kaç kez çevirip, yavaş yavaş 2 su bardağı soğuk et suyunu ekleyin. Pürüzsüz bir kıvama gelene dek karıştırın. 2 Su bardağı sütü ilave edin. Kısık ateşte 10 dakika pişirin.
Bu arada limon suyunu, yumurta sarısı ile çırpın. Çorbadan bir kepçe alıp, karışımı ılıştırın. Bunu da yavaş yavaş çorbaya ekleyin. 1-2 Taşım kaynatın. Tencereyi ocaktan alın.
Artan yarım çorba kaşığı tere yağıyla 1 çorba kaşığı kırmızı toz biberi kızdırın. Çorbanın üzerine gezdirin.
Bademle süsleyip, servis yapın.

Bedemli çorba hazır. Afiyet olsun.