20 Kasım 2012 Salı

Fırında Hamsi Tarifi


Fırında Hamsi Tarifi

Malzemeler;

  • 1 kg hamsi
  • 2 adet domates
  • 1 adet limon
  • sıvı yağ
  • tuz


Hamsileri kafalarını kopararak ve içlerini baş parmağınızla temizleyiniz. Kılçıklarını çıkarıp fileto haline getiriniz ve kapatınız.

Fırın tepsisini hafifçe yağlayıp hamsileri aralarında boşluk kalmayacak tarzda bir ters, bir düz diziniz. Domatesleri ve limonu ince halkalar halinde doğrayın. Balıkları tuzladıkdan sonra üzerilerine domates ve limonları eşit aralıklarla diziniz.

180 derecede ısıtılmış fırında 25-30 dakika kadar pişiriniz. Sıcak servis yapınız.

Not: Hamsiler fırında iken kontrol ediniz. Eğer kuruyorsa  üzerilerine hafifçe sıvı yağ gezdiriniz.

Fırında hamsi tam da ağzınıza layık. Afiyet olsun.

Hamsi Dolması


Hamsi Dolması

Malzemeler;

  • 1 kg hamsi
  • 3 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet soğan
  • Yarım çorba kaşığı dolmalık fıstık
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz, karabiber
  • Yarım çorba kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı şeker
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım su bardağı un
  • 2 adet yumurta
  • Sıvı yağ


Hamsilerin kafalarını ve kılçıklarını temizleyelim. Bol suyla yıkayalım.

1 - Tavaya 3 çorba kaşığı zeytin yağını alıp kızdıralım. Küçük doğranmış soğanları ve yarım çorba kaşığı dolmalık fıstığı tavaya aktaralım. Soğanlar şeffaflaşıp pembeleşinceye dek kavuralım. Yarım su bardağı pirinci yıkayıp süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim. Bir- iki kez çevirdikten sonra 1 su bardağı sıcak suyu, tuzu, kara biberi, yarım çorba kaşığı kuş üzümünü ve 1 çay kaşığı şekeri ilave edelim. Ağır ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirelim. Ardından ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştıralım.

2 - Hamsinin dış kısımlarını tuz ilave edilmiş una batıralım. 2 adet hamsiyi yan yana yerleştirelim. Ortasına hazırladığımız içten bir tatlı kaşığı koyalım.

3 - Üçüncü hamsinin dışını una buladıktan sonra harcın üzerine yerleştirelim. Sonra çırpılmış yumurtaya batıralım. Derin bir tavaya sıvı yağı alalım. Hamsileri kızartalım. Fazla yağını süzmek için kağıt mutfak havlusunun üzerine çıkarıp, servis yapalım.


Hamsi dolmamız hazır. Afiyet olsun.

Balık Köftesi Tarifi


Balık Köftesi Tarifi

Malzemeler;
  • 250 gram beyaz etli balık
  • 2 dilim ekmek
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • Köfte baharı
  • Dilediğiniz miktarda tuz
  • 1 su bardağı ay cicek yağı
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 adet yaprakları ayrılmış marul


Ön hazırlık olarak, 250 gram balığı haşlayın. Sudan aldıktan sonra, ayıklayın. Derin bir kaba 2 dilim ekmeği ufalayın, 1 adet yumurta, 1 adet rendelenmiş soğanı da kaba alıp, malzemeleri yoğurun.

Köfte baharı ve dilediğiniz kadar tuz ekleyin. Yoğurmaya devam edin. Hazırladığınız köfte hamurundan küçük parçalar koparıp, elinizle köfte sekli verin, 1 su bardağı ay çiçek yağını tavada kızdırın.

Balık köftelerini yağa atıp maşayla çevirerek kızartın. Tüm köfteleri kızartınca, servis tabağına marul yapraklarını dizin. Üzerine köfteleri yerleştirin. Maydanoz ve dilerseniz limon dilimleriyle servis yapın.

Geleneksel lezzet balık köftesi ağzınıza layık hazır. Afiyet olsun.

Balık Köftesi Tarifi


Balık Köftesi Tarifi

 Malzemeler
2 adet palamut balığı
2 baş soğan
2 dilim bayat ekmek
3 adet yumurta
1 küçük demet maydanoz
2 fincan zeytinyağı
Yeteri kadar tuz, karabiber
1 çay bardağı un
Yemeğin Tarifi  


Palamutları temizleyin. 1 adet soğanı dört parçaya bölerek bolca su içerisinde iyice haşlayın. Balıkları sudan alıp etleri kılçıklarından ayırın. Buna ıslatılmış, suyu sıkılmış ekmek içi, rendelenmiş soğan, 1 yumurta, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz katarak iyice yoğurun.

Yoğrulan bu karışımdan cevizden büyük parçalar alıp avuç içinde yuvarlak köfteler yaparak una bulayın. Kalan iki yumurtayı çırpın. Una bulanmış köfteleri yumurtaya bulayıp kızdırılmış yağda tavanın sapından tutup sallayarak kızartın. Yanında soğan, maydanoz ile servise sunun.

Balık köftesi artık hazır. Afiyet olsun.


Balık Çorbası Tarifi


Balık Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 2 kg beyaz etli balık
  • 1 kuru soğan
  • 1 havuç
  • 2 defne yaprağı
  • 1 demet maydanoz
  • 2.5 litre su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 taze soğan
  • 2 pırasa
  • 5 diş sarımsak
  • 2 domates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı safran
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 6 dilim ekmek
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı rakı
  • 2 portakal kabuğu
  • Tuz, kara biber


Balıkları temizleyerek, kıyılmış havuç, maydanoz ve defne yaprağı ile tuzlu suda 30 dakika haşlayın. Halka halka doğranmış soğan, pırasa, kıyılmış 4 diş sarımsak, kekik, safran, salça, ince şeritler halinde kesilmiş portakal kabuğunu yağda 15 dakika kavurun. Rakı ve tuzunu ekleyin.

Karışımı kaynamakta olan balığın içine ilave edin. Yaklaşık 15 dakika kaynattıktan sonra doğranmış domates ilave ederek bir taşım kaynatıp ocaktan alın. Bir diş sarımsağı ezerek, mayonezle karıştırın. Kızarmış ekmeklerin üzerine sürün ve çorbanın üzerine koyarak servis yapın.

Balık çorbası hazır. Afiyet olsun.

Balık Buğulama Tarifi


Balık Buğulama Tarifi

Malzemeler;

  • 1 adet beyaz etli balık
  • 1 buçuk su bardağı domates suyu
  • 1 su bardağı su
  • 2 adet defne yaprağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 3 çay kaşığı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızıbiber
  • 1 dilim limon
  • 1 çorba kaşığı soya sosu
  • Tuz


Mevsimlik beyaz etli balığı fileto biçiminde temizleyin. Geniş bir tencereye alın. 1 buçuk su bardağı domates suyu ve 1 su bardağı suyu tencereye dökün. 2 adet defne yaprağını tencereye ekleyin. 2 diş sarımsağı dövün.

Soğanı yemeklik doğrayın. Sıvı yağla birlikte tencereye alın. 1 dilim limon, soya sosu, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızıbiber ve yeterli miktarda tuz ilave edin. Tenceredeki su kaynayınca, üzerine 1 çorba kaşığı unu yavaş yavaş serpin. Topaklanmaması için kaşıkla iyice karıştırın. Bu şekilde 5-10 dakika daha kaynatın.

Daha sonra çukur bir servis tabağına alın. Dilerseniz üzerine bir miktar baharat ve ince kıyılmış dereotu ekleyip sıcak şekilde servis yapın.

Balık buğulama hazır. Afiyet olsun.

Alabalık Izgara Tarifi


Alabalık Izgara Tarifi


Malzemeler;

  • 4 adet büyük alabalık
  • 4 adet küçük domates
  • 12 adet defne yaprağı
  • 2 adet kırmızı soğan
  • Roka


Alabalığın karnını yarıp içini temizleyin. Bütün kılçığını çıkarın.

Alabalık filetoların içine domates ve limon dilimleri ile defne yapraklarını yerleştirin.

Alabalıkları yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece ısıtılmış fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin.

Yanında roka marul ve halka şeklinde doğranmış kırmızı soğan ile sıcak olarak servis yapın.

Alabalık ızgaramız hazır. Afiyet olsun.


Alabalık Buğulama Tarifi


Alabalık Buğulama Tarifi


Malzemeler; 

  • 4 adet Alabalık (fileto edilmiş)
  • 4 adet defne yaprağı
  • 3 adet domates
  • 3 adet çarliston biber
  • 1.5 adet limonun suyu
  • 70 gr. tereyağ(margarin veya likit yağ da olabilir)
  • 250 gr. mantar
  • 1 çorba kaşığı kapari turşusu
  • Tuz ve karabiber
  • 2-3 diş sarımsak


Domatesler halka halinde kesilip yağlanmış tavaya dizilir. Alabalık filetoları domateslerin üzerine yerleştirilir. Diğer domatesler ise dörde bölünüp balıkların aralarına yerleştirilir.

Çarliston biberler çekirdekleri çıkarıldıktan sonra uzun şeritler (veya halkalar) halinde kesilerek balıkların üstüne yerleştirilir. İkiye bölünmüş mantarlar, bir çorba kaşığı kapari turşusu ve defne yaprakları ilave edilir.

Limon suyu ve balıkların üst seviyesine kadar su konur, kararınca tuz ve karabiber ilave edilir ve kapağı kapatılıp hafif ateşte 30 dakika pişirilir.

Alabalık buğulamanız hazır demektir. Afiyet olsun.

18 Kasım 2012 Pazar

Evde Çikolata Yapımı Tarifi



Evde Çikolata Yapımı Tarifi

Malzemeler;

  • 9 kaşık şeker 
  • 9 kaşık un
  • 0,5 paket margarin 
  • 1 paket vanilya 
  • 3 kaşık kakao
  • 3 adet yumurta


Önce yumurta ile şekeri iyice çırpın. Daha sonra margarin hariç diğer malzemeleri koyarak tekrar çırpın. Sonra ise tavada yarım paket margarini eritin.(Margarini biraz soğuduktan sonra ) ilave edin.İsterseniz kalıplara koyup dondurun.

Çikolatanız hazır. Afiyet olsun.

Mantar Kurabiye Tarifi


Mantar Kurabiye Tarifi


Malzemeler;

  • 1 paket margarin
  • 2 tane, yumurta
  • 1 çay fincanı, pudra şekeri
  • 2,5 çay fincanı, un
  • 200 gr mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • kakao


Karıştırma kabına, unu alalım ortasını havuz gibi açalım. oda sıcaklığındaki margarini ilave edelim. Sonra sırası ile, iki yumurtayı kıralım, pudra şekerini ilave edelim. Mısır nişastasını, vanilyayı ve kabartma tozu  ilave edelim. Kıvama gelene kadar yoğuralım.

Kıvama gelen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım, elimizle yuvarlayalım yağlanmış fırın tepsisine dizelim. Küçük bir şişe kapağını birazcık su ile sulandırılmış kakaonun içine batırıp kurabiyelerin üzerine bastıralım böylelikle kurabiyeler mantar gibi görünecek. 200 derecelik ısıda otuz dakika pişirelim.

Mantar kurabiyeleriniz hazır demektir.  Afiyet olsun.

Evinizi Hızlı Temizleme Yolları


Evinizi Hızlı Temizleme Yolları


Mutfak;
Nemli ve deterjanlı bir bez ile tezgahımızın üzerini ve ocağa, sıçrayan yağları silin.
Yerde ekmek, kahve, bisküvi kırıkları var mı? Hemen süpürge ile kapıdan başlamak üzere, köşelere kadar tüm mutfağı süpürün. Hafif nemli bir bez ya da kağıt havlu ile yerdeki tozları silin.


Duvarlar ve dolaplar için;
Seramiklerin ve dolapların, kapı ve pencere çerçevelerinin tozunu almak için; hazır toz bezlerini tercih edin.
Buzdolabının dışını silmek için; raflarını ve içini pamuksuz nemli bir bezle silin.
Yüzeyler için; temizleme beziyle lavabo, tezgah, fırın, ocak ve buzdolabının dış yüzeylerini silin. Muslukların etrafında oluşan kirler için fırça ve toz deterjan kullanın.
Döşemeler için; köşe ve odaya girişten başlamak üzere temizleme beziyle yerleri silin. Sprey temizleyiciler kullanarak yerleri parlata bilirsiniz.


Banyo;
Duştan sonra; küvetin izi temizlemek için 30 saniye fıskiye tutun.
Yerler için; kağıt havlu ya da suyu emebilecek bir bezle yeri silin.
Tuvalet için; temizleyici spreyler sıkın bir süre bekleyin ve sifonu çekin. Yerleri de dezenfekte edecek bir temizleyici kullanarak temizleyin.Tuvaletimizin dışına ve içine sıktığınız spreyi yaklaşık 7 dakika beklettikten sonra içini fırça ile ovun. Dış yüzeyini de nemli bezle silin.
Lavabo için; kıyafetlerinizi koruyan spreyler gibi lavabonun yüzeyini koruyan spreyler de vardır. Toz bırakmayan bir bez ile banyo aynasını, muslukları da silin.
Duşunuz için; duvarların kirecini temizleyen spreyler ya da toz deterjanlarla seramiklerimizi, musluklarınızı (musluklara her spreyi sıkmayın, zarar verip vermediğini okuyun) temizleyebilirsiniz.


Oturma Odası;

Odanın halı olmayan bölümlerini silin.

Klima, raflar, sehpalar, pencere önlerini tüy ve toz bırakmayan bir bezle silin. Duvarlarınızın da nemli bir bezle tozunu alın.
Yerleri süpürüp silmek için; öncelikle süpürge ile yerlerinizi ve halılarınızı süpürün. İlk önce halı olmayan kıyı ve köşeleri sonra halıları süpürün. Halısız yerler için daha az zaman harcarsınız.


Mutfak Temizliğinde Ki Püf Noktalar


Mutfak Temizliğinde Ki Püf Noktalar

Cam bardaklarda ve porselen fincanlarda zamanla oluşan çay ya da kahve lekeleri için en kolay yöntem çamaşır suyuyla yapılan temizlik.

Bardakları ilk aldığımızda dayanıklıklarını artırmak için onları su üzerilerine çıkacak biçimde bir tencereye koyup, kaynatmak gerek. Bardakları bulaşık makinesinde yıkarken, ilk kural birbirlerine değmemelerinin sağlanması... Çünkü özellikle ince cam bardaklarda bu, bardak kenarlarında kırıklara yol açıyor. Şekerli, sıcak bir sıvı içilmiş bardaklar makineye konmadan önce mutlaka iyice çalkalanmalı. Çünkü şeker bardağın dibine yapışıp kalabiliyor. Keza desenli, yaldızlı ya da plastik bardakları makineye atmamakta yarar var. Kristal ayarı olmayan makineye de kristaller atılmamalı. Toz deterjanın daha çok çizdiği düşülürse, jel bulaşık deterjanları önerilebilir.

Cam bardaklarda ve porselen fincanlarda zamanla oluşan çay ya da kahve lekeleri için en kolay yöntem çamaşır suyuyla yapılan temizlik. Ancak cam bardaklar çamaşır suyuna batırılıp, bulaşık makinesine konulursa, deterjan ve çamaşır suyunun birbiriyle etkileşimi, bardağın dokusunu bozabiliyor. Özellikle kışın soğuk mutfaklarda bardak, elde yıkamak için doğrudan kaynar suya konursa çatlama olur. Bunu önlemenin en pratik yolu, bardağı kenarından tutarak suya yavaş yavaş sokmaktır. Bu arada parlaklığını yitiren bardaklar, incir yaprağıyla silinirse yararı olur.

İyi durulanmamış bir bira bardağındaki biranın iyi köpürmeyeceğini, bira bardaklarının sodalı suyla yıkanmasının daha uygun olduğunu belirtmek gerekir.

Elde bulaşık yıkayacaksınız ve bulaşık deterjanınız bitmiş... Sabun var, ama sabun kokusu durularsanız da az-çok belli olur. O zaman bulaşık suyuna iki yemek kaşığı sirke koyun. İyi bir sonuç alacaksınız. Sirke yağ çözücü özelliği ile sadece mutfak temizliğinde değil, pek çok eşya ya da sebze temizliğinde çok değerli bir elemandır.

Kristal temizliğinde de üç ölçek suya katılan bir ölçek sirke, çok güzel sonuç almamızı sağlar. Porselen ve kristal kaplardaki lekeler için de karbonata batırılmış ıslak bir bezle temizlik sağlanır.

Çamaşır suyu, mikrop kırıcı özelliği ile mutfaklarda önemli bir temizleyicidir.

Önce dış temizlikle başlayalım… Mutfak fayanslarını sabunlu suyla sık sık silmek yeterli. Ancak zamanla matlık oluşuyor. O zaman 10-15 günde bir içine az miktarda sirke katılmış kaynar suyla silinirse, fayanslar eski parlaklığına kavuşur.

Lavabo seramik fayans ise içine beyaz kağıt havlu döşeyip, çamaşır suyu dökmeli ve yarım saat kadar beklenmeli, sonra kağıt havlu içinden çıkarılarak, durulanmalı. Lavabo çelikse, üzerinde oluşan lekeler alkole batırılmış bir bezle silinerek çıkarılabilir. Maden sodası da çeliği parlatır. Emaye lavabolara için de en iyi temizlik yöntemi seramikte olduğu gibi, çamaşır suyudur.

Bu arada lavabonun tıkanmaması için 15 günde bir sodalı kaynar su dökmekte yarar var. Eğer ihmal edilmiş ve lavabo tıkanmışsa, bir bardak karbonat-tuz karışımını lavabonun deliğine döküp ardından bir tencere kaynar suyu akıtmak iyi sonuç verir.

Mutfağın yer temizliği diğer bölümlerin temizliğinde kullanılan maddelerle yapılabilir. Ancak mutfakta halı bulundurulmaması, bir hijyen kuralı olarak önemlidir.

Bıçaklardaki soğan, sarımsak kokusunu gidermenin en etkili yolu da, bıçağı tuzla ovup sonra yıkamaktır

Mutfakta çalışırken işi biter bitmez mutlaka yıkanması gereken gereçler var. Rende, limonluk, mutfak robotu parçaları, meyve presi gibi... Bunların üzerindeki sebze, meyve, hamur vs. gibi kalıntılar, kuruduğu zaman uğraştırır. Unuttuğunuzu düşünürsek eğer; Örneğin beyaz peynir kalıntıları en kolay, o rende de patates rendeleyerek çıkarılabilir. Ya da bir parça bayat ekmekle ovaladıktan sonra, önce sıcak sonra soğuk suyla yıkanır. Rende temizliğinde, diş fırçası kullanılabilir. Ama en kolayı bunlarla uğraşmaya gerek bırakmayacak bir yöntem. Rendeleme den önce, rendeyi yağlamak, böylece rendenin atık tutmasını önlemektir.

Bir de soğan, sarımsak kokusu var. ellerdeki kokuyu çıkarmanın en iyi yolu, Hindistan ceviziyle ovmaktır. Ama Türkiye'de bu çok kolay ya da ekonomik olarak bulunan bir madde değil. O zaman imdada çiğ patates yetişir. Ona arkadaş, limon ya da karbonatla ovmaktır. Bıçaklardaki soğan, sarımsak kokusunu gidermenin en etkili yolu da, bıçağı tuzla ovup sonra yıkamaktır (ağzımızdaki kokusunu da maydanoz ya da kahve çekirdeği çiğnemek geçirecektir).

Kırmızı lahana, kereviz, enginar, patates gibi sebzelerin ayıklanırken elleri boyamaması için de, önceden ellere sirke ya da zeytinyağı sürmek engelleyebilir.

Tahta kaşıkların temizliğine gelince... Öncelikle tahta kaşıkları bulaşık makinesinde yıkamak sakıncalıdır. Çünkü tahta doğal, gözenekli bir yapıya sahip olduğu için bulaşık deterjanını emer ve yemek yapımında kullanırken o maddenin yemekle temasına yol açar. En güzel temizliği sirkeyle yapılandır. Tahta kaşıkların çabuk kararmaması ve yemeğin kokusunun sinmemesi için tencereye sokmadan önce iyice ıslatılması gerekir. Tahta kaşık yeni alındığında, zeytinyağıyla silinip ve bu işleme 2 gün devam edildikten sonra yıkanırsa, kaşığın dayanıklılığını artırmış oluruz. Kararan tahta kaşıkların rengini açmanın en kolay yolu onları bir süre oksijenli suda bekletmektir.

Şişe ya da kavanozlardaki etiketleri çıkarmak da bazen sorun olabilir. Etiketin üzerine biraz aseton sürmek, etiketin kolay çıkmasını sağlayacaktır.

Bir ihmal oldu ve tenceredeki yemek, dibine tuttu. Eğer kokusu yemeğe sinmediyse, hemen yemek üst tarafından kaşıkla alınarak, başka bir tencereye aktarılır. Ancak artık kurtarılamaz durumdaysa, içi olabildiğince akıtıldıktan sonra yanık mesafeye dek su koyup, içine 2 kaşık bulaşık makinesi deterjanı atarak kaynatmak, yanığın bir kabuk gibi çıkmasını sağlar. Eğer teflon tencerede iz kalmışsa, içine bir bardak su, 2 yemek kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke koyup, kaynatmak yeterlidir.

Kızartma tencere sindeki yoğun yağ kalıntılarını temizlemek için bol tuzla ovmak, sonra yıkamak gerekir. Yağ şişelerinin temizliği içinse şişe önce sodalı suyla çalkalanır. Ardından sıcak deterjanlı suyla yıkanır ve son olarak kahve telvesiyle çalkalanarak yağ kokusu iyice giderilir.

Sürahilerin dibinde su tortusunun bıraktığı sarımtırak lekeleri gidermenin yolu, iki su bardağı suya, 2 yemek kaşığı tuz ve bir kahve fincanı sirke koyarak, bu karışımla sürahiyi çalkalamaktır. Şişeler de bu yolla temizlenir. Çok kirli su şişelerinin içine kum koyarak çalkalamak da iyi bir temizlik yöntemidir.

17 Kasım 2012 Cumartesi

Semiz Otu Salatası Tarifi


Semiz Otu Salatası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 demet semizotu
  • 1 çorba kasesi kadar yoğurt
  • 1 diş dövülmüş sarımsak
  • tuz
  • pul biber
  • 1 çorba kaşığı mayonez( isteğe göre)
  • Zeytinyağı


Semiz otunu yapraklarını ayıkladıktan sonra iyice yıkayıp suyunu süzdürün yoğurt, sarımsak, mayonez ve tuz ilavesi ile iyice karıştırıyoruz. (yoğurt miktarını kendiniz de ayarlayabilirsiniz) Karışımı servis tabağına alıp, üstüne damla damla şeklinde zeytinyağı serpin ve pul biber serperek servis yapın.

Semizotu salatamız hazırdır. Afiyet olsun.

Karnı Bahar Kızartması Tarifi




Karnı Bahar Kızartması Tarifi


Malzemeler;

  • 1 küçük karnı bahar
  • 2-3 yumurta
  • 2-3 kaşık un
  • Kırmızı toz biber
  • Tuz


Karnı baharı çiçek çiçek ayırın ve limonlu kaynar suda 5 dakika haşlayın. Süzün. Yumurtaları çırpın ve diğer malzemeyi ekleyerek karıştırın. Karnı baharları bu karışıma bulayın ve kızgın yağda kızartın.


Sosu için;

  • 3-4 kaşık yoğurt
  • 2-3 kaşık mayonez
  • Kırmızı toz biber
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Tüm malzemeyi karıştırarak kızartılmış karnı baharların üzerine dökerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Patates Böreği Tarifi


Patates Böreği Tarifi


Malzemeler;

  • 3 Yufka 
  • 4 Patates 
  • 1 Su bardağı süt 
  • ** 2 bardak zeytinyağı 
  • tuz 
  • karabiber 


İyice kaynatıp kabuklarını soyduğunuz patatesleri rendeden geçirin (çiğ olarak da rendeleye bilirsiniz) , öte yanda yumurtalarla sütü çırpıp rendelediğiniz patateslere ekleyerek hepsini tuz, karabiber ile iyice karıştırın. Sonra hiç bir yerinden yırtık olmayan yufkayı düz bir yere sererek hazırladığınız malzemeyi bir çatal yardımıyla yufkanın üzerine dağıtın. İkinci yufkayı da aynı şekilde yayıp malzemeden bunun üzerine de gezdirin. Sonra üçüncü yufkaya da aynı şeyi uygulayın ve bu üç yufkayı da yavaş yavaş uç taraflarından kıvırmaya başlayın. Böylece rulo şekline gelen böreği bir tepsiye alarak buzdolabının buzluğunda 12 saat bekletin ve sonra da ince ince keserek kızgın yağda kızartın.

Bunu aynı şekilde malzemeyi yufkalara sürüp rulo haline getirdikten sonra tepsiye ortadan başlayarak doladığında üzerine yoğurt yumurta karışımı sürerek fırında da altı üzeri kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Patates böreğimiz hazır. Afiyet olsun.

Pratik Bakım Sırları

Pratik Bakım Sırları

Sabah kalktığınızda yüzünüz yorgun veya gözlerinizin altı mor yada şiş ise sallama çay torbalarını sıcak suda biraz beklettikten sonra soğuyana kadar yani ortalama 5-10 dakika kadar gözlerinizin üzerine koyun emin olun ne morluklardan nede şişliklerden eser kalmadığını göreceksiniz.

Yüzünüz soluk gözüküyorsa kahve demleyin ve telvesini yüzünüze sürün biraz beklettikten sonra durulayın emin olun ki hem parlak hemde canlı bir cilde sahip olacaksınız.

Aynı zamanda sallama çayı demledikten sonra sıcakken yüzünüze tampon yapar gibi uyguladığınızda da güzelliğiniz artacak ve gün boyunca bakımlı görüneceksiniz.

Kaşlarınızı alırken canınızın acımasını biraz da olsa hafifletmek için mentollü mendille silin. Az acıyla güzelliğe kavuşacaksınız.

Dudaklarınız çatlıyor hatta yırtık gibi görünüyor ise diş fırçanızı zeytin yağı yada bala batırıp dudaklarınızı fırçalayın. Hem gün boyu parlak hemde bakımlı dudaklarınız oldu.

Manikür zamanınız geldi fakat kuaföre zaman ayıramıyor musunuz? İşte sizi kurtaracak bir ip ucu daha; elinize süreceğiniz herhangi bir bakım yağı yada zeytin yağını sürdükten sonra sert bir fırçayla tırnak etlerinizi geriye doğru fırçalayın daha bakımlı bir ele ve manikür yapılmış gibi görünen tırnaklara kavuştunuz..

Botoks görünümlü bir cilde sahip olmanın evden geçen yolu. Domateslerin kabuklarını soyup püre haline getirin ve içerisine biraz bal ile biraz da zeytin yağı ekleyip yüzünüze ve dekolte bölgenize sürün 1 saat bekletin. Bunu haftada 2-3 kez uygulamanız halinde zaman içerisinde dahada gençleşen bir cilde ve bakımlı çok hoş bir bayan olacaksınız.

Cildiniz hem dinlensin, hem parlasın, hemde bronzlaşsın mı istiyorsunuz? Bunun pratik bir yolu var; patates evet doğru duydunuz patates çiğ patatesi dilimleyip her gün yüzünüzde gezdirdiğinizde yüzünüzün dinlendiğini, parladığını ve zamanla bronzlaştığını göreceksiniz. Hem bakımlı hem güzel...

Hem ağzınız tatlansın hem zayıflayın hemde bakımlı görünün nasıl mı? Elma yiyerek günde 2 elma yemek bağırsakları düzenli olarak çalıştırdığı için toksinlerinizden kurtulmanıza neden olur, hemde cildinize parlaklık getirir. Aynı zaman da da kabuklarını da yüzünüzde bir süre bekletirseniz peeling etkisi sağlar hücreleriniz yenilenir ve daha sağlıklı bir görünüme kavuşursunuz.





16 Kasım 2012 Cuma

Brownie Tarifi


Brownie Tarifi

Malzemeler;

  • 50 gr bütün badem
  • 70 gr file badem
  • 300 gr krema
  • 5 gr kabartma tozu
  • 300 gr un
  • 4 yumurta
  • 125 gr tereyağ
  • 300 gr toz şeker
  • 200 gr beyaz çikolata
  • 70 gr kuru yaban mersini


Toz şeker, tereyağ, krema ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. İçinde bademleri, yumurtaları, un ve kabartma tozunu ekleyerek 180 derecede ısıtılmış fırında pişirin. Eritilmiş beyaz çikolata ve yaban mersini ile birlikte servis yapın.


Brownie hazır. Afiyet olsun.

Minik Pasta Tarifleri


Minik Pasta Tarifleri

Malzemeler;

  • 4 çorba kaşığı tere yağı
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket (80 gram) bitter çikolata
  • 4 çorba kaşığı süt


Sosu için;

  • 3 çorba kaşığı kayısı marmeladı
  • 3 çorba kaşığı süt
  • Yarım paket rendelenmiş bitter çikolata 


Tere yağını eritin ve ılınınca içine 1 su bardağı toz şekeri ekleyip iyice çırpın. Yumurtaları ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve 1 paket kabartma tozunu eleyip üzerine ilave edin. Süt ve çikolatayı da karışıma ekleyin. Küçük muffin kalıplarını yağlayıp unlayın. İçlerine harçtan dökün.

Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20 dakika pişirin. Sos için, marmelat ve sütü karıştırın.Kekleri kalıptan çıkarıp sıcakken bu karışıma batırın. Rendelenmiş çikolataya bulayıp servis yapın.


Minik pastalar hazır. Afiyet olsun.


Üzümlü Kek Tarifi


Üzümlü Kek Tarifi


Malzemeler;

  • 3 yumurta 
  • Dövülmüş ceviz 
  • 1 su bardağı toz şeker 
  • 1 su bardağı kadar kuru üzüm 
  • Yarım su bardağı yoğurt 
  • Yarım su bardağı sıvı yağ 
  • 2,5 su bardağı un 
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu 


Geniş bir kapta yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpın. Yoğurt ve yağı ilave edip tekrar çırpın. Un, kabartma tozu ve vanilyayı da eleyerek ilave edip karıştırın. Son olarak üzüm ve cevizleri de ekleyerek iyice karıştırın. Yağladığınız kek kalıbına döküp fırında 30 dk kadar pişirin.


Üzümlü kek hazır. Afiyet olsun..

Sarımsaklı Çıtır Ekmek Tarifi


Sarımsaklı Çıtır Ekmek Tarifi

Malzemeler;

  • 80 gram tereyağı 
  • 1 diş sarımsak 
  • 1/2 adet baget ekmeği 
  • yeşil soğan 
  • tuz 
  • kara biber 


Tere yağını, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberle karıştırın.Baget ekmeği, çok ince dilimlere kesin, üzerilerine tereyağı sürüp yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin. 200 derece, önceden ısıtılmış fırında 8-10 dakika kızartın. İnce kıyılmış yeşil soğanla süsleyerek servis yapın.

Çıtır ekmeklerimiz hazır. Afiyet olsun.

Harput Köftesi Tarifi


Harput Köftesi Tarifi

Malzemeler;

  1. 1 paket köftelik bulgur
  2. 1/2 kg orta yağlı kıyma
  3. 1 baş soğan
  4. Maydanoz
  5. Reyhan
  6. Salça
  7. Tuz


Soğanı kuşbaşı doğrayıp, maydanoz, reyhan ve Tuzla ovun. Et, bulgur ve salçayı ilave edip, iyice yoğurun. Cevizden biraz küçük parçalar koparıp, yuvarlak yapın, her iki tarafından parmağınızla bastırıp ortasını çukurlaştırın.

Bir tencereye tereyağ ve salça (ya da Domates rendesi) koyup, biraz pişirdikten sonra sonra bir kase Su ilave edin. Su kaynadığında köfteleri alıp 20-25 Dakika pişirin, artan Suyu bir kaba koyup süzün. Servis yapacağınız zaman, bir kapta sakladığınız bu sudan biraz ilave edip, yeniden ısıtın.


Harput köfteniz hazır. Afiyet olsun

Makarna Salatası Tarifi


Makarna Salatası Tarifi


Malzemeler;

  • 1/2 paket makarna (Kısa şekilli makarnalardan daha güzel salata oluyor) 
  • 5 yemek kaşığı yoğurt 
  • 1 yemek kaşığı mayonez 
  • 2 diş sarımsak 
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber 
  • 5-6 adet küçük salatalık turşusu 
  • Patates, havuç, bezelye garnitür (İsteğe bağlı) 
  • Tuz


1. Makarnayı bol suda tuz atarak haşlayın. Süzgece alıp bekletin. Arada bir süzgeci sallayarak yapışmalarını önleyin.

2. Salatalık turşularını küçük küçük doğrayın. Hazır garnitür koyacaksanız suyunu iyice süzdürün.

3. Yoğurt, mayonez ve ezilmiş sarımsağı kaseye koyun ve çırpma teliyle çırpın.

4. Servis tabağına ılınmış olan makarnayı koyun, üzerine turşu, garnitür ve yoğurtlu karışımı ekleyin. Tahta kaşıkla yavaş yavaş karıştırın.

5. Sıvı yağı hafif kızdırın, ocağı kapatın (biberin yanmaması için), toz kırmızı biberi ekleyin ve karıştırın. Bu sosu makarnanın üzerine gezdirin. (Cızz diye bir ses duyacaksınız süper oluyor. Yağda kızarmış toz kırmızıbiberin kokusu ise mükemmel!)

Makarna salatamız artık hazır. Afiyet olsun.

Kolay Poğaça Tarifi


Kolay Poğaça Tarifi

Malzemeler;


  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu 
  • 1 çay kaşığı tuz



İçi için;

  • 100 gram beyaz peynir
  • 5 dal maydanoz


Üzeri için;

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çorba kaşığı çörek otu




Malzemeler karıştırılır. Hamur kulak memesi kıvamına gelecek şekilde yoğurulur. İçine maydanozla karıştırılmış peynir ( isteğe göre haşlanmış patates, karabiber veya kırmızı biber) konulur. Poğaça şekli verildikten sonra üzerine yumurta sarısı sürülür. Susamla karışık çörek otu eklenir. Pembeleşene kadar kızgın fırında pişirilir.

Poğaçanız hazır demektir. Afiyet olsun.

Ev Yapımı Hamburger Tarifi


Ev Yapımı Hamburger Tarifi

Malzemeler;
Köftesi için;

  • 100 gram az yağlı dana kıyma
  • 1 çay bardağı çekilmiş bayat ekmek içi
  • 1 adet küçük kuru soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz

Hamburger ekmeği için;

  • 2 su bardağı un
  • Yarım su bardağı süt
  • Çeyrek su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım paket maya
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ


Ekstra malzemeler;

  • Marul domates kornişon turşu


Hamburger ekmeklerini hazırlamak için yoğurma kabına un maya toz şeker ve tuzu ekleyin. Ortasını havuz gibi açın. Ilık su süt ve zeytin yağını ekleyip yoğurun. Ele yapışmayacak bir kıvama gelene kadar un ekleyebilirsiniz. Hamuru 2 eşit parçaya bölün.

Üzerini kapatıp mayalanması için 30 dakika bekletin. Bu sırada hamburger köftelerini hazırlayabilirsiniz. Yoğurma kabına kıyma ekmek ve baharatları ekleyin. Soğanı rendeleyip kıymaya ekleyin. En son tuzunu ilave edip iyice yoğurun. Harçtan parçalar koparıp yassı köfte şekli verin.

Dinlenmesi için köfteleri buzdolabına kaldırın. Mayalanmış hamuru yassı biçimde açın. Üzerine susam serpin. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin ve ekmekleri dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar ekmekleri pişirin. Dinlenmiş köfteleri dolaptan çıkarın.

Teflon tavaya hiç yağ koymadan kızdırın. Köfteleri önlü arkalı pişirin. Domates kıvırcık ve kornişon turşuyu doğrayın. Ekmekler ve köfteler hazır olduğunda üst üste dizin. Arzuya göre yanına patates kızartması da ekleyebilirsiniz.


Ev yapımı hamburgeriniz hazırdır. Afiyet olsun.

Ekmek Teknesinde Yumurta


Ekmek Teknesinde Yumurta


Malzemeler:

  • Hamburger ekmeği veya sandviç ekmeği
  • Yumurta
  • Domates
  • Beyaz Peynir
  • Kaşar Peynir
  • Maydanoz


Hamburger ekmeği veya sandviç ekmeğinin içini ekmek çanak şeklini alacak şekilde oyalım.

Rendelenmiş kaşar peynir ve beyaz peyniri karıştırıp çanak şeklindeki ekmeğin iç kısmına yerleştirelim.

Domatesleri minik minik doğrayalım.

Maydanozları ince kıyalım.

Ekmeğin büyüklüğü ve çanağın derinliğine göre tercihen her ekmeye bir yumurta kıralım ve üzerine bir kaç adet domates koyalım.

Önceden 200 derecede ısıttığımız fırında 5-6 dakika pişirelim.

Fırından çıktığında doğranmış maydanozu üzerine serpelim.

Ekmek teknesinde yumurtanız hazırdır. Afiyet olsun.

Ayvalık Tostu Tarifi


Ayvalık Tostu Tarifi

Malzemeler;

  • 4 parça ayvalık tost ekmeği (2 kişi için)
  • 6 ince dilim kaşar peyniri
  • 10 adet sosis
  • 15 ince dilim salam
  • 7-8 dilim sucuk
  • 1 adet domates
  • 1 küçük kase rus salatası
  • 3-4 adet salatalık turşusu
  • Tuz
  • Etleri sotelemek için 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ


1- Sosis ve salamları ince ince boyuna doğrayın. Kaşar peyniri, salatalık turşusu ve domatesi boyuna dilimleyin.

2- Sosis, salam ve sucukları teflon tavaya çok az yağ ekleyerek ayrı ayrı soteleyin. Tost ekmeklerini makinesinde 1 dakika kadar ısıtın, aralarını açarak önce kaşar peyniri dilimlerini sonrasında da sotelediğiniz
sosis, salam ve sucuğu koyun.

3- İstediğiniz miktarda rus salatası, turşu, domates veya patates kızartmasıyla servis edebilirsiniz.

Ayvalık tostunuz hazır. Afiyet olsun

15 Kasım 2012 Perşembe

Doğal Ayak Bakımı Yapımı


Doğal Ayak Bakımı Yapımı

Tertemiz, yumuşacık ve bakımlı ayaklar için evde uygulayabileceğiniz doğal ayak bakımları…

Ayak bakımı kişisel hijyenin en önemli parçalarından biridir. Bütün gün ayaklarımızın üzerinde durduğumuz düşünülürse ayak sağlığının da genel anlamda ne kadar önemli olduğu tartışılmaz. Düzenli bir şekilde pedikür yaptırmak ayaklarınızı şımartmanın en kolay yolu ancak evde de takip edebileceğiniz doğal bakım kürleri, bedavaya uygulayabileceğiniz kürler var.

Sağlıklı ve Güzel Ayaklar için:

Ayaklarınızı her gün ılık ve sabunlu suyla yıkayın. Ardından serin suyla durulayıp bir havlu yardımıyla ve parmak aralarını atlamadan iyice kurulayın. Dilerseniz ayaklarınıza ekstra bakım için talk pudrası veya krem sürebilirsiniz.

Ayakkabı satın almak için en iyi zaman günün geç saatleridir. Yani ayaklarınızın biraz şiş olduğu zamanlar. Ayaklarınız en şiş haliyle rahat etmişse doğru bir seçim yapmış olursunuz.

Güneşe çıktığınız zamanlarda eğer sandalet veya parmak arası terlik giydiyseniz ayaklarınızın üst kısımlarına mutlaka güneş kremi sürün.

Topuklarınızı ponza taşıyla düzenli bir şekilde temizleyin. En ideal zaman duşta… Saçınızda bakım kreminiz, bekliyorken zamanı bu şekilde değerlendirebilirsiniz… Ölü hücrelerden arının, bebek gibi ayaklara sahip olun!

Yatmadan önce yıkadığınız ayaklarınıza, özellikle de topuklarınıza nemlendirici sürün. Ama parmak aralarına kaçırmamaya gayret gösterin çünkü nemli kalan bu bölgelerde mantar oluşabilir.

Yatmadan önce yapabileceğiniz bir şey daha; ayaklarınıza yoğun bir krem sürün ve ardından yün çorap giyin. Yazın uygulaması biraz zor ama gerçekten işe yarıyor! Sabaha pamuk gibi ayaklar garanti!

Ayaklar yorgun olduğunda tabanlar ağrır, yere zor basarsınız. Böyle zamanlarda tam rahatlayabilmek için tercihen birinden size ayak masajı yapmasını rica edin. Ya da kendiniz yapın! Deneyince vazgeçemeyecek siniz  Ayrıca tazyikli soğuk su da yorgun ayaklara çok iyi geliyor.

Önümüz yaz… Tatilinizi plajı kum olan bir yerde yapacaksanız dalgaların vurduğu bölgelerde çıplak ayak yürüyün. İnce, minik kum parçaları ayaklarınızda ‘peeling’ etkisi yapacaktır.

Son tavsiyemiz yanınızda daima yara bandı taşımanız. Babet ayakkabılar, topukluklar özellikle yazın çorap giymeyi tercih etmediğimiz için veya sıcaktan ayaklarımız şiştiği için sıkabiliyor. Günün yükünü kaldıran ayaklarınıza acıyın, kilit bölgelere yara bantlar yerleştirerek önlem alın.



Doğal reçeteler

Ayak banyosu

  • 1 limonun suyu
  • ¼ çay kaşığı tarçın tozu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • ¼ su bardağı süt
  • Su


Ayaklarınızın rahatça gireceği bir leğeni sıcak suyla doldurun ve içine limon suyunu, tarçını, zeytin yağını ve sütü dökün. İyice karıştırın.
Ayaklarınızı leğenin içine sokun ve 10-15 dakika bekleyin.
Ayaklarınızı sabunla yıkayıp havlu yardımıyla kurulayın. Ardından krem sürün.

Ayak kremi

  • 1 yemek kaşığı badem yağı
  • 1 çay kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı buğday tohumu yağı
  • 12 damla okaliptüs esansyel yağı
  • Koyu renkli cam şişe (kremi ışıktan korumak, bozulmasını engellemek için)


Koyu renk cam şişenin içine badem, zeytin, buğday tohumu ve okaliptüs yağlarını koyun.
Sıkıca kapattığınız şişeyi çok iyi sallayın, yağların iyice karışmasını sağlayın.
Hazırladığınız kremi ayaklarınızı yıkayıp kuruladıktan sonra sürün.

Mücver Tarifi


Mücver Tarifi

Malzemeler;

  • 2 Kabak
  • 1/2 Demet Taze Soğan
  • 1/2 Demet Dereotu
  • 75 gr Beyaz Peynir
  • 1 Yumurta
  • 2,5 Çorba Kaşığı Un
  • 1/4 Çay Kaşığı Toz Beyaz Biber
  • Bir Tutam Tuz

Kızartmak İçin:

  • 1.5 Su Bardağı Ay çiçek Yağı


Kabakları yıkayın, iki uç kısmını kesip atın. Kabuklarını soyun. Rendenin ince tarafıyla bir kaba rendeleyin. Elinizle hafifçe sıkarak suyunu alın.

Taze soğanları ayıklayıp ince doğrayın. Dereotunu ayıklayıp yaprak kısımlarını ince kıyın. Tuzu alınmış beyaz peyniri ufalayın veya rendeleyin. Rendelenmiş kabağa, tuz hariç tüm malzemeyi ilave edip hepsini iyice karıştırın. Tavada ay çiçek yağını kızdırın. Mücver karışımını çorba kaşığı ile şekillendirip kızgın yağa atın. Her iki tarafı altın sarısı renk alıncaya dek kızartın.

Delikli kevgirle yağını süzerek fazlasını emmesi için mutfak kağıdının üstüne alın. Tuzunu serptikten sonra servis tabağına alın. Burada dikkat etmemiz gereken nokta, peynirin tuzlu olması halinde ayrıca tuz koymamanız gerektiği.

Afiyet olsun.

Soğuk Ayran Çorbası Tarifi


Soğuk Ayran Çorbası Tarifi

Malzemeler;

  • 1 su bardağı buğday(yarma)
  • 1 su bardağı nohut
  • 4 su bardağı süzme yoğurt
  • Tuz
  • Su
  • Nane yaprakları



Buğday ve nohudu ayrı ayrı akşamdan ıslatın. Sularını süzüp, ayrı tencerelere alalım, üstlerini geçecek kadar su ile haşlayın. Haşlanmış bakliyatları tencereye alın, üzerilerine kapatacak kadar kaynar su ekleyip bir taşım kaynatın.

Yoğurda tuz ilave edip, tencerede kaynamakta olan bakliyatın suyundan kepçe ile alıp ısıtın. Ilıştırdığımız yoğurdu kesilmemesi için yavaşça tencereye ekleyin, bir yandan hızlıca karıştırın.

Kaynamaya başlayınca altını kapatıp soğutmaya bırakın. Tam soğuk olmasını istiyorsanız oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyup soğutabilirsiniz. Nane yaprakları ile üstünü süsleyebilirsiniz.

Afiyet olsun.

Su Böreği Tarifi


Su Böreği Tarifi

Malzemeler;

  • 5 su bardağı Un
  • 4 adet Yumurta
  • 1 su bardağı Tereyağı
  • 200 gr. Beyaz peynir
  • 1 1/2 demet Maydanoz
  • 1/2 su bardağı Kaşar peyniri
  • Tuz



1. Un elenir, ortası açılır, 4 yumurta, tuz ve biraz su konarak katıca bir hamur yoğrulur.

2. Hamur çubuk şekline getirilir. Bezelere ayrılır, tepsinin altına gelecek beze daha büyük tutulur, kuru mamaları için yaş bir bez örtülür, dinlendirilir.

3. Bezeler aralarına un serpilerek oklava ile l mm. kalınlıkta açılır.

4. İçin hazırlanması: Beyaz peynir ezilir, içine ince doğranmış maydanoz, kaşar peyniri ve süt konur, karıştırılır.

5. Bir tencereye bolca su ve tuz konur, kaynatılır açılan yufkalar tuzlu suda birer dakika pişirilir, ters yüz edilmiş, üstüne bez serilmiş bir süzgecin üzerine konur.

6. Yağlanmış bir tepsiye suda pişirilmemiş ilk büyük yufka yerleştirilir, üzerine hafifçe eritilmiş tereyağı gezdirilir. Pişirilen yufkalar kırıştırılarak ve aralara yağ gezdirilerek konur. Yufkanın yarısı döşendiğinde peynirli iç her tarafına düzgünce yayılır, diğerleri de aynı işlemden geçirilerek yerleştirilir.

7. En üste pişirilmemiş bir yufka düz konur. Üzerine bir yumurtanın sarısı ile az yağ karıştırılıp sürülür. Fırında pişirilir. Yarım saat sonra alt üst edilerek servis yapılır.

Not: İç olarak kıyma da kullanılabilir.


Afiyet olsun.